Igrači MNK Brotnjo osvojili turnir u Stuttgartu

MNK Brotnjo

Na dvodnevnom malonogometnom turniru nastupile su 32 momčadi iz Njemačke, Hrvatske, BiH, Švicarske i Austrije, a igrači Brotnja su nastupajući pod imenom Topas osvojili turnir i nagradu za najboljeg igrača turnira koja je uručena Mirku Hrkaću. Malonogometaši Brotnja u Stuttgartu su odigrali sedam utakmica i upisali šest pobjeda i jedan remi.

Prvog dana turnira, natječući se u skupini D Topas je ostvario dvije pobjede i jedan remi te je osvojio prvo mjesto u skupini i plasman u nokaut fazu natjecanja. Završnog dana turnira Topas je nizao pobjede i u konačnici u finalu turnira pobijedio momčad iz Vrgorca Dica Dalmacije 2:1. U utakmici za treće mjesto između momčadi Cro Boys Stuttgart i Cro Boys Karlsruhe slavila je momčad iz Stuttgarta.

Po povratku iz Stuttgarta predsjednik MNK Brotnjo Ivan Bevanda Bata i trener Tihomir Miličević bili su suglasni u ocjeni da su igrači Brotnja na turniru u Njemačkoj ostvarili odličan uspjeh u jakoj konkurenciji. Uz reprezentativce BiH poput Bevande, Šunjića, Galića i Lalića na turniru je uz niz odličnih momčadi nastupila i profesionalna momčad iz Njemačke za koju nastupaju futsal reprezentativci zemlje u kojoj je turnir odigran, što dovoljno govori o snazi tradicionalnog malonogometnog turnira.

Također, predsjednik i trener Brotnja kazali su nam da je cijeli turnir bio organiziran na vrhunskoj razini i imao jako dobru posjetu, a trener Miličević je zaključio kako su igrači Brotnja na turniru u Stuttgartu i bez ozlijeđenih Pantića i Marića potvrdili dobru formu iz završnice jesenskog dijela Premijer futsal lige u kojoj je momčad iz Čitluka nanizala pet pobjeda i na turniru u Njemačkoj nagovijestili da se slični rezultati od MNK Brotnjo mogu očekivati i u nastavku prvenstva.

citluk.ba