Igrači Hajduka napadnuti u Zagrebu

huligani
Hajduk je u Kranjčevićevoj slavio 3:2

Hajduk je u posljednjem kolu HNL-a slavio na gostovanju kod Zagreba u Kranjčevićevoj 3:2, a nakon susreta dva su igrača splitske momčadi napadnuta u blizini stadiona. Hajdukovci iz Zagreba, Toma Bašić i Josip Juranović ostali su u Zagrebu., no kada su krenuli kućama u automobilu Bašićevog oca i brata, napadnuti su od strane nekolicine maskiranih huligana s metalnim palicama. Napadači su se nakon kraćeg vremena razbježali, a najteže je prošao Bašićev otac koji je dobio udarac u glavu i razbijena mu je arkada. Jednom od napadača ispao je mobitel i policija već radi na njegovom pronalasku.

"Kad smo stigli do auta, presrelo nas je nekoliko nepoznatih osoba. Toma Bašić i ja sjeli smo u auto, a oni su pokušali otvoriti vrata s Tomine strane. Izašao je njegov otac i jedan od napadača koji je bio pokriven maramom udario ga je šakom u glavu i rasjekao mu arkadu", rekao je  šokirani Josip Juranović.

"Mi smo izašli iz auta i rekli im da smo igrači, a ne navijači, na što su oni počeli bježati. Jednom je ispala metalna palica, a drugom mobitel, tako da znamo o kome se radi i nakon što Tominu ocu bude pružena pomoć na hitnoj, sve će prijaviti policiji", dodao je Juranović koji se nije nadao da će ga netko napasti u njegovu rodnom gradu.