Igrači GOŠK-a u karanteni za susret s Čelikom

FK Sarajevo, NK GOŠK Gabela, GOŠK Gabela, NK GOŠK Gabela, NK GOŠK, NK Široki Brijeg, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela, NK GOŠK, GOŠK Gabela, feđa dudić, NK GOŠK Gabela, FK Željezničar, NK GOŠK, FK Sarajevo

... nakon kojega su se pojavile dvojbe, piše Večernji list BiH.

Neugodna pozicija

Uz nes(p)retno primljeni pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, znani i samozvani analitičari ustvrdili su da je sudac Dragan Petrović pri rezultatu 0:0 u 18. minuti utakmice, "mirne duše", mogao za GOŠK svirati jedanaesterac. Uz to, zbog zaleđa sumnjiv je i drugi pogodak domaćina.

Sve skupa GOŠK u Tuzli nije igrao tako loše kako rezultat upućuje, nego su ga previdi i pogreške stajali povoljnijeg ishoda. Međutim, ta naknadna pamet Gabeljanima, koji ove sezone, očito je, ne uživaju ni naklonost Fortune, a ni djelitelja pravde, neće pomoći jer šesti poraz u deset utakmica još čvršće ih je prikovao za pretposljednje mjesto koje vodi u niži stupanj.

Dakle, nimalo ugodna pozicija za lavove, koja upućuje na zaključak da odstupanja više ne smije biti. Potvrđuje to i Lujo Ilić, predsjednik kluba, koji najavljuje da će igrači dan uoči utakmice provesti u karanteni. Odlazak u karantenu prakticiran je u završnici prošlog prvenstva, kada su se Gabeljani borili i izborili za opstanak u elitnom stupnju.

Na osnovi utakmica protiv Mladosti u Gabeli i Slobode u Tuzli ostaje dojam kako je GOŠK negdje u prvenstvenoj stanci izgubio solidnu formu. Podsjećamo, lavovi su maksimalno odgovorno odigrali domaću utakmicu protiv Širokog Brijega 0:0, nakon koje je odstupio Boris Pavić, dotadašnji trener Širokobriježana, zatim su u ravnopravnoj utakmici s igračem manje u Bijeljini izgubili od Radnika. Međutim, stanka tijekom koje su osvojili turnir u Vinjanima kao da je "pojela" formu, uslijedila su dva poraza i velike brige.

Za današnju utakmicu protiv Čelika trener Feđa Dudić neće moći računati na "požutjeloga" Kulovića, mladog Boška Boškovića koji je na listi ozlijeđenih, dok se ekipi nakon dulje stanke zbog ozljede pridružio Miha Vidmar. Što se same utakmice tiče, trener Dudić ne dvoji:

- Protiv Čelika nema kalkulacija, jedino nas pobjeda vraća u život. Svaki drugi rezultat doveo bi nas u nove dubioze. Svaka čast Čeliku, ali za nas je to utakmica od presudne važnosti. Inače, u međuvremenu obavljeni ždrijeb osmine finala nogometnog Kupa BiH, koji je Gabeljanima donio drugo uzastopno gostovanje, ponovno kod federalnog prvoligaša, ovoga puta TOŠK-a u Tešnju, ocijenjen je povoljno.

Utakmica GOŠK - Čelik u Gabeli počet će danas u 16 sati.

Posjet Hercega

Tijekom posjeta Čapljini predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg posjetio je nogometni stadion "Perica Pero Pavlović" u Gabeli.

S obzirom na to da je stadion ujedno i radilište, razgovaralo se i o njegovu daljnjem uređenju, izgradnji parkirališnog prostora i reflektora.