Igrači Borca novčano kažnjeni zbog poraza od Čapljine!

FK Borac, HNK Čapljina
...najmasovnijeg natjecanja u BiH izbacila Čapljina. Direktor kluba Radmilo Šipovac kaže da će Upravni odbor Borca uskoro donijeti odluku o visini kazne.

"Za onako slabu igru potiv Čapljine igrači će biti kažnjeni, a za koliko će im novčanici biti tanji biće poznato uskoro. Imali smo velike ambicije u Kupu, koje su ostale samo mrtvo slovo na papiru, što je sramotno za klub kakav je Borac", kazao je Šipovac.

Borac je u srijedu poražen nakon penala 1:3 (1:1). Imali su više od igre u Čapljini, ali to nije ništa značilo jer je domaćin bio sretniji i spretniji u izvođenju jedanaesteraca. Borca je skupo koštala neefikasnost, kako tijekom meča tako i sa bijele točke.

"Bili smo bolji tijekom meča, ali to ništa ne vrijedi kada onako primite gol i još pritom podbacite u važnim trenucima. Dogodilo se ono što nitko od nas nije očekivao. U nedjelju nam stiže Rudar tako da nemamo vremena za razmišljanje. Očekujem opet da mi budemo ti koji će držati konce igre u svojim rukama i da će strijelci konačno proraditi", kazao je Slobodan Starčević, trener Borca.

Iako je trener Čapljine Tomislav Raguž u najavi utakmice s Banjalučanima izjavio da nema ambicija u Kupu, njegova ekipa ipak se potrudila za iznenađenje u šesnaestini finala.

"Naši ciljevi nisu porasli ni nakon što smo eliminirali Borac, jer znamo da je teško doći do kraja. Međutim, u svakoj utakmici, kao i u onoj s Banjalučanima, mi ćemo igrati maksimalno ozbiljno i korektno. Banjalučani su vjerovatno mislili da će lako doći do pobjede i potcijenili su nas", kazao je Raguž i dodao:

"Moji momci su se borili, nosio ih je rezultat, koji je skoro tijekom cijele utakmice bio izjednačen i na kraju smo stigli do penala. Znali smo da na golu imamo izvrsnog Adnana Kaltaka, koji je obranio dva udarca i odveo nas među 16 najboljih."

U narednom krugu natjecanja Čapljinci priželjkuju protivnika iz Hercegovine kako bi izbjegli dodatne troškove s obzirom na to da se igra i revanš.

"Naš proračun je mal i bilo bi dobro da izvučemo nekog iz naše okoline. Mi smo inače skroman klub i nismo čak u mogućnosti osigurati ni neke premije igračima. Zadovoljni smo redovnim plaćama", istaknuo je Raguž.

nezavisne.com