Igrači Bayerna bez komentara o Niki Kovaču

Nakon 65 utakmica na klupi Bayerna, Niko Kovač (48) više nije strateg minhenskog giganta. Neuvjerljive predstave i sukobi u svlačionici bili su previše, a nakon njegovog odlaska, igrači mu nisu rekli ni - sretno.

Zbog Eintrachta je došao, a zbog Eintrachta je i otišao. Niko Kovač odstupio je s mjesta trenera Bayerna nakon što je u 65 utakmica ostvario 45 pobjeda, 12 remija te osam poraza. Prošle je sezone osvojio trostruku krunu u Njemačkoj, ali ove sezone jednostavno nije išlo.

Loše stanje u svlačionici očitavalo se i na terenu gdje Kovačevi ratnici više nisu bili Kovačevi, a sve manje i ratnici. Hrvatski strateg kao da je izgubio uzde u svlačionici, a s nekim je igračima poput Müllera zaiskrilo već više puta. No, očito ne dijeli samo Thomas takvo mišljenje jer se nitko od prvotimaca Bayerna nije oprostio od trenera.

Da, možda i jesu na nekom hodniku Allianz Arene, privatnom porukom ili pozivom, ali nitko to nije napravio na, u današnje vrijeme, pa i uobičajen način - putem društvenih mreža. Baš nijedan prvotimac Bayerna nije poručio bivšem treneru Kovaču ni - sretno. Ali to je tako, jednostavno u današnje se vrijeme više ne može vidjeti na staroj slavi.

Podsjetimo, Bayern na službenim stranicama navodi da je razlaz bio sporazuman, no Kovač ističe da je ponudio ostavku i ranije.

- Izvedbe i rezultati naše momčadi zadnjih tjedana pokazale su da moramo nešto poduzeti. Uli Hoeneß, Hasan Salihamidžić i ja u nedjelju navečer imali smo ozbiljan razgovor s Nikom i zajedno smo donijeli odluku da više nije trener Bayerna. Htio bih zahvaliti Niki Kovaču na obavljenom poslu u Bayernu, pogotovo na osvojenoj dvostrukoj kruni prošle sezone - rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Pako Bayern nije klub 'brz na okidaču' kao neki naši klubovi, Kovačevih 16 mjeseci najdulje je trajanje nekog Bayernova trenera nakon Pepa Guardiole. Carlo Ancelotti i Willy Sagnol pali su brže. Kao i u nedavnoj prošlosti Jürgen Klinsmann, u jednom mandatu i Jupp Heynckes. Tako je nakon Tudora, protekli vikend bez posla ostao još jedan hrvatski trener.

Nova ponuda će doći, samo pitanje kad i u kojem klubu. Možda će ga u novoj sredini ipak bolje prihvatiti nego u 'njegovom' Bayernu, pišu 24sata.hr.