Igrač za pobjede: Kad Olić zabija, piše se povijest

Josip Drmić, Ivica Olić, Niko Kovač, švicarska, Ivica Olić, Hrvatska, najbrži igrač, nogomet, Ivica Olić, Antonio Valencia, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale Velški nogometaš
...Wolfsburga, tako i nekoć svih ekipa čije boje je branio. Ne radi svojeg bogom danog talenta, jer budimo iskreni, kako u "Vatrenima" tako i u svim klubovima u kojima je igrao, Olić nije bio fantasista, igrač s desetkom na leđima, onaj koji drugačije hoda po terenu niti onaj koji na drugačiji način udara loptu.

Bilo je i bit će od Ole puno talentiranijih igrača, ali rijetki su oni koji su bolji nogometaši. Olić nikad nije bio igrač trika, majstor finese, lucidnih dodira i brazilske magije, ali bio je majstor čeličnih pluća koji je bio u stanju svojom trkom, voljom i željom razbucati i najlukavije taktičke zamisli protivnika. Jednostavno, Olić nije igrač od šablona ni šahovskog nogometa.

Olića se godinama već otpisuje, bilo da pričamo o reprezentaciji, bilo o Bayernu ili Wolfsburgu. Svake godine mu se priređuje oproštajna zabava koju on ne želi, jer svakom sljedećom utakmicom dokazuje da količina truda i zalaganja koju taj mladić velika srca unese u utakmicu ne može ostati nenagrađena golovima. A golovi su suština nogometa. S njima si pukovnik, bez njih pokojnik.

Olić je igrač koji svoje suigrače čini boljima

Predstava Ivice Olića u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske na St. Gallenu po tko zna koji put je otvorila oči svima u Lijepoj našoj koji prate nogomet i pokazala je ono što se znalo i prije, ili barem, što se trebalo znati - Ivica Olić je ključni igrač momčadi Nike Kovača bez obzira što u toj reprezentaciji stoluju i jedan Luka Modrić, Mario Mandžukić ili jedan Ivan Rakitić. Zabio je oba gola, ok, super. Ali nije samo to ono zbog čega je Olić jučer bio debelo iznad svojih kolega u kockastom dresu. Njegova osnovna kvaliteta i ono zbog čega je s razlogom bio proglašen igračem utakmice je neizmjerna volja, želja i nedostatak svake apatije i defetizma u koje se mnogi začahure kad imaju negativan rezultat i nemaju igru. Olić je nakon oba Drmićeva gola vukao, grizao, trčao, nije dozvolio ni našima da pomisle da je sve gotovo ni protivniku da se razmaše. Olić im nije dao vremena i golovi su bili samo nagrada univerzuma za takav jedan sportski duh. A Olić je takav sportaš čitavu svoju karijeru.

U svakom timu u kojem je igrao bio je dinamo, parni kotao, lokomotiva, motor, u svakom timu u kojem je igrao davao je sve od sebe i svi ostali su ga pratili u stopu. Jednostavno, Ivica Olić je igrač koji je svoje suigrače činio boljima.

izvor: index.hr