Igor Štimac odabrao kandidate za Srbiju

Nakon prijateljskog dvoboja u Lihtenštajnu i pobjede 3:2, Igor Štimac izabrao je nogometaše za naredne dvije utakmice. Hrvatska u petak, 6. rujna gostuje u Beogradu kod Srbije, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, a u utorak, 10. rujna igra u Seoulu protiv nacionalne selekcije Južne Koreje.

Pozvano je 25 igrača (uz četiri pretpoziva), pri čemu će u Srbiju putovati njih 23, a njih 18 krenut će put Južne Koreje.

"Očekivanja su uvijek ista - pobjeda u Beogradu i pobjeda u Seoulu. Kao izbornik mogu izraziti sreću što su svi kandidati standardni u svojim klubovima", najavio je Igor Štimac.

Izbornik se nakon utakmice u Vaduzu posvetio važnom okršaju na stadionu Crvene zvezde: "Iz svega se mogu izvući neke pouke. Protivnik je pravi, respektabilan, i maksimalno ćemo utrošiti vrijeme na razgovore s igračima i pripreme za utakmicu".

U odnosu na maksimirski dvoboj, koji je završio pobjedom Hrvatske 2:0, značajnijih promjena neće biti, smatra: "Više-manje su to sve isti igrači, isti su treneri. Idemo se nadmetati, optimist sam bez obzira na poraz od Škotske, a naš je cilj - odlazak u Brazil - ostao isti. Ništa još nije gotovo, moramo se koncentrirati samo na utakmicu".

"Želja mi je da i u Južnu Koreju idemo s najjačim mogućim sastavom", zaključio je izbornik Štimac.

Popis kandidata za utakmice sa Srbijom i Južnom Korejom:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Dario Krešić (Lokomotiv)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Josip Šimunić (Dinamo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Hrvoje Milić (Rostov), Ivan Strinić (Dnipro), Domagoj Vida (Dynamo), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos)

Vezni igrači: Arijan Ademi (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Mateo Kovačić (Internazionale), Milan Badelj (HSV), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Ivan Rakitić (Sevilla), Ognjen Vukojević (Dynamo)

Napadači: Eduardo da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Nikola Kalinić (Dnipro), Ante Rebić (Split)

Pretpozivi: Jorge Sammir (Dinamo), Josip Radošević (Napoli), Igor Bubnjić (Udinese), Mario Maloča (Hajduk)

hns-cff.hr