Igor Melher: Ovaj Zrinjski može puno napraviti

Igor Melher, HŠK Zrinjski
Upravo zahvaljujući njegovim obranama obrana Zrinjskog je jedna od najbojih u Premijer ligi BiH. Prvenstvenu stanku iskoristili smo da porazgovaramo sa ovim vrsnim čuvarom mreže.

Kao prvo, a i ono što navijače najviše zanima kakav je tvoj status?

Što se tiče mog statusa ,ono što sam se dogovorio sa klubom je isteklo tako da sam sad bez ugovora, ali se nadam dogovoru o nastavku suradnje.

Kako bi ocijenio Zrinjski u prvom dijelu prvenstva, da li se moglo više?

Ocjena prvog djela prvenstva za mene je kad se sve sabere  i oduzme dosta dobra s obzirom da smo imali mnogo problema kroz čitavu polusezonu. Znam da postoji žal za bodovima iz nekih utakmica koje smo objektivno trebali osvojiti, ali s obzirom da smo dosta mlada ekipa oscilacije su sasvim normalne. Žižović i Žuržinov su se kasno priključili ekipi, domaće utakmice smo igrali bez naših navijača, a imali smo i nepovoljan raspored tako da ovih 27 bodova moramo gledati kao nešto pozitivno jer držimo priključak za vodećim klubovima. Dobili smo mnogo, prije svega tu mislim na mlade igrače koji su mnogo napredovali i dobili prijeko potrebno iskustvo. Znači dobili smo Milićevića, Bekića, Pehara, Drežnjaka i Marjanovića koji se pokazao kao pravo pojačanje ali i dečko koji ima još mnogo prostora za napredovanje.

Sa kojim stoperskim parom si najsigurniji na vratima?

Zrinjski ima tu sreću da stvarno ima vrhunske igrače na stoperskim pozicijama. Iako sam najviše igrao sa Šunjićem i Džidićem, tu je i mladi reprezentativac Toni Markić koji je odlično odigrao svaki put kad je nastupao i pred kojim je velika karijera. Naravno moram spomenuti Marina Aničića koji uvijek ako zatreba može uskočiti  na stopersku poziciju i odigrati vrhunski što je i dokazao u proljetnom djelu prvenstva.

Da li je kazna koju je dobio Zrinjski prestroga sa obzirom da niko nikada nije tako kažnjen?

Naravno da je prestroga, ali moje miąšjenje je da je to splet okolnosti koje su se dešavale prije te kobne utakmice protiv Veleža, prije svega mislim na dešavanja u Istočnom Sarajevu ,Banja Luci i Grbavici. Sve ružno što se tamo desilo  slomilo se preko"leđa" HŠK Zrinjskog gdje smo platili najveću kaznu.

Koliko može ovaj Zrinjski na proljeće i na kojim mjestima bi se valjalo pojačati?

Mislim da je najvažnije da se ova ekipa zadrži na okupu, i da se eventualno  pojačamo sa jednim napadačem. Uz malo sreće možemo na proljeće uraditi dosta toga.

 Da li je Zrinjski možda malo i defanzivan ove sezone?

Znam da dosta ljudi govore da igramo defanzivno, ali činjenica je da smo zabili 26 golova i da su samo Željezničar i Sarajevo zabili više od Zrinjskog govori da nije to baš tako. Istina je da trener preferira igru sa dva zadnja vezna i da nešto posebno lijep nogomet ne igramo kao što je Zrinjski igrao prije nekoliko godina, ali moramo biti realni da je ovo mlada momčad u stvaranju. Za razliku od prošle sezone otišlo nam je 15 igrača i takvu turbulenciju osjetile bi i mnogo veće ekipe od Zrinjskog. Upravo zato bih volio da navijači imaju više strpljenja i da podrže ovu ekipu koja vjerujem  može mnogo toga napraviti u budućnosti ako ne i već ovog proljeća.

Možeš li se sjetiti neke utakmice koja ti je posebno ostala u pamćenju?

Bilo je stvarno mnogo utakmica kako europskih tako i prvenstvenih, ali jedna je posebna i uvijek će ostati u sjećanju kada smo u Vrapčićima pobijedili Veleža sa 2:0. To je bilo stvarno nezaboravno, taj doček i te emocije to je bilo nevjerovatno, biti prva ekipa koja je u gradskim derbijima donijela tri boda sa gostovanja to je nešto neprocjenjivo.

 Kakvi su ti planovi u budućnosti?

Što se tiče planova nadam se ostanku u Zrinjskom,  jer mislim da još mogu pomoći klubu. Završio sam fakultet tako da imam zvanje profesor sporta,  i  ako bude zdravlja  tko zna možda i budem profesor u nekoj od mostarskih škola.

Poruka navijačima?

Veliki pozdrav svim ULTRASIMA,  hvala im od srca na velikoj podršci svih ovih godina i naravno vidimo se drugom dijelu prvenstva još jači i bolj.

zrinjski.info