Ibričić: U Hajduku ću završiti karijeru, odlučio sam živjeti u Splitu

Senijad Ibričić, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Hajduk, Hajduk, Senijad Ibričić, Igor Tudor, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, Senijad Ibričić, genova, Senijad Ibričić, Senijad Ibričić, Hajduk, Senijad Ibričić, fk tuzla city
Ovo mu je treća posudba. Bio je prije na posudbama u turskim klubovima Gaziantepsporu i Kasimpasi, a onda ga je sadašnji klub Erciyesspor dao na posudbu Vardaru.

Trener ode, a ja na posudbu

- Prvi sam put u životu u Skoplju. Drago mi je da sam se vratio na "naše" govorno područje nakon što sam četiri godine proveo u Rusiji i Turskoj - istaknuo je Senijad.

S Vardarom je prošao pripreme u Antaliji.

- Odigrali smo šest utakmica. U četiri sam odigrao 90 minuta, u dvije sam odigrao po pola sata. Zasad sam zadovoljan, momčad je odlična - istaknuo je.

Nije očekivao da će ovu polusezonu zaigrati za Vardar.

- Kada sam već morao ići na posudbu, htio sam se vratiti u Hajduk. Razgovarao sam s čelnicima kluba, oni su pristali, ali tadašnji trener Tudor bio je protiv mog dolaska. Navodno jer nisam discipliniran. Svašta. Koliko on voli Hajduk, pokazao je svojim odlaskom uoči nastavka prvenstva. A htio sam igrati čak i besplatno - rekao je Ibričić.

Možda ste trebali pričekati da Tudor ode?

- Nisam mogao više čekati jer su počinjale pripreme klubova za drugi dio sezone - istaknuo je.

Otkud toliko posudbi?

- Uvijek ista priča. Dođem u novi klub, dobro krenem, a onda dođe neki drugi trener i ja padam u drugi plan - istaknuo je Ibričić koji je profesionalnu karijeru počeo u Zagrebu. Za klub iz Kranjčevićeve igrao je od 2004. do 2008. godine, kada je prešao u Hajduk gdje je ostao do 2011. godine.

- Rekli su mi da je cilj osvojiti prvenstvo Makedonije. Imamo tri boda više od ostalih, ali već u nedjelju imamo teško gostovanje kod Sileksa. Koliko znam, najveći suparnici bit će nam Rabotnički i Škendija, koja se silno pojačala a trenira ju Ardian Kozniku - istaknuo je Ibričić koji zasad stanuje u hotelu Russia čiji je vlasnik Sergej Samsonenko, gazda nogometnog i rukometnog kluba Vardar.

U Splitu sam kupio stan

- Uskoro se selim u stan jer mi dolazi obitelj, supruga, kći od 4,5 godine i sin koji se rodio prije šest mjeseci. Kada dođu, bit će mi puno lakše - rekao je.

Sjeti se i nogometnih dana iz Kranjčevićeve.

- Zagreb mi je prvi pružio priliku da zaigram. Bio sam prije toga na probi u Hajduku, ali nisam prošao. U Zagrebu su te godine dali priliku nekolicini mlađih igrača među kojima sam bio i ja - istaknuo je.

U Hajduk se na kraju vratio iako nije prošao na probi.

- Čudan je put nas nogometaša. U Hajduku ću sigurno završiti karijeru, odlučio sam živjeti u Splitu, gdje sam kupio i stan.

vecernji list