Ibričić: Moramo se pojačati ako želimo osvojiti prvenstvo

Ponajbolji igrač Hajduka Senijad Ibričić, s kojim smo porazgovarali u nedjelju, također je svjestan pada forme "bijele" momčadi ali je uvjeren u brzi povratak, piše www.dalmacijanews.com.

"Pad se može pripisati ozljedama"

- Očito je da smo malo pali, ali to se može pripisati ozljedama koje su nas pogodile u zadnje vrijeme. Osim toga velik broj naših igrača osijeća umor. Igramo po reprezentacijama, prvenstvu i Europi, što nam oduzima dosta snage - kazao nam je Ibričić.

Hajduk je ove godine postavio jasan cilj, prvenstvo se mora osvojiti. Ipak nakon početnog zaleta Bijeli se sada nalaze na drugom mjestu sa bodom zaostatka za vodećim Dinamom.

- Ne mogu prognozirati što će biti do kraja jesenskog dijela prvenstva, bilo bi dobro kada bi završili na prvom mjestu, učinit ćemo sve da to i ostvarimo. Na zimu je potrebno dovesti nekoliko pojačanja ako želimo osvojiti prvenstvo, posebno ako prođemo skupinu Europa lige - smatra Ibričić.

 

"Na Poljudu možemo dobiti svakoga, pa i Zenita"

Sljedeća utakmica je u Sankt Petersburgu sa Zenitom koji je neosporno najbolja momčad u skupini. Hajdukova "desetka" u toj činjenici vidi određenu prednost:

- Oni svakako imaju daleko najbolje igrače od svih klubova u našoj skupini. Mi idemo tamo rasterećeni, pa što bude. Bod u dvije utakmice protiv Zenita bi nam u određenim kalkulacijama sigurno otvorio vrata za prolazak. Mislim da na Poljudu možemo svakoga pobijediti pa tako i Zenita - zaključio je Ibričić.