FOTO  I dok igrači Cibalije plaču, njihovi Ultrasi oštro prosvjeduju

Ultras Vinkovci, HNK Cibalija, HNS
Disciplinska komisija HNS-a odredila je kazne za igrače i djelatnike Cibalije koji su se nakon utakmice s Interom u Zaprešiću u pretprošlom kolu Prve HNL fotografirali s prekriženim znakom HNS-a.

Podsjetimo, igrači Cibalije bili su ogorčeni suđenjem Gorana Pečarića koji je pri rezultatu 2:1 za Cibaliju dosudio nepostojeći jedanaesterac za Inter, a kasnije je, posve opravdano, isključio jednog igrača Cibalije. Vinkovčani su na kraju izgubili 3:2, a neki od njih napustili su travnjak u suzama. Budući da to nije prvi put u posljednje dvije sezone da je Cibalia drastično oštećena od strane sudaca, pa i u prošlom kolu su izgubili od Dinama neregularnim golom, u svlačionici je pala odluka da izraze protest protiv HNS-a na opisani način.

HNS je promptno odgovorio priopćenjem u kojem je izraženo čuđenje, štoviše zaprepaštenje potezom igrača Cibalije. Najsramotniji dio priopćenja odnosi se na podsjećanje igrača Cibalije da je HNS njihovom klubu nedavno unaprijed isplatio 400 tisuća kuna od televizijskih prava i sponzora kako bi „pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća".

I dok igrači Cibalije plaču, a njihovi najgorljiviji navijači oštro prosvjeduju protiv HNS-a, u isto vrijeme Uprava Cibalije i Nogometni savez Vukovarsko-srijemske županije, napose nomenklatura iz Vinkovaca i okolice, čvrsto stoji uz Šukera i čelnike HNS-a te im godinama daju bezuvjetnu podršku. Gotovo da nema nikakve sumnje da će Šuker dobiti glasove vinkovačkih predstavnika na predstojećoj Izbornoj skupštini. Ultrasi su nedavno poslali znakovitu poruku čelnicima Cibalije, i to u dva navrata, jer su prvu prefarbali, ali teško da će Cibalijini moćnici promijeniti već uhodanu beskičmenjačku politiku.

Kako god, HNS je kaznio igrače Cibalije s 1000 kuna po glavi. Kažnjeni su: Dabro, Filipović, Ikić, Karamarko, Kordić, Miličević, Milić, Muženjak, Nevistić, Pervan, Plum, Rubić, Štrkalj, Vitaić i Zgrablić, dok je fizioterapeut Cibalije Goran Krolo kažnjen je s dva mjeseca zabrane obavljanja dužnosti na utakmicama.

Određene su i kazne za 20. kolo. Hajduk je kažnjen s 15.000 kuna zbog bakljade Torcide, a Istra 1961 s 10.000 zbog baklje Demona.