I Darijo Srna napušta Vatrene

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Vatreni, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Niko Kovač, Darijo Srna, Hrvatska, Darijo Srna, Vatreni, interview, srna, Darijo Srna

... u razgovoru za Sportske novosti, ali je dodao i neke nove detalje svoje karijere koja se primiče kraju, prenosi Jutarnji list.

O oproštaju:

"Euro je definitivno moj posljednji turnir. Želim ga odigrati što je bolje moguće i potom se usredotočiti se na Šahtar", kazao je Srna. "Još sam uvijek gladan uspjeha i nogometa. Najveća mi je želja završiti karijeru u svojoj Donbass Areni. To je moj grad, moj stadion, moj život", emotivan je Srna.

O Hrvatskoj na Euru:

"Sigurno smo među tri, četiri najveća favorita, no to je sve samo na papiru. Sve ovisi o tome tko će biti gladniji uspjeha. Prije četiri godine bili smo na korak do pobjede protiv velike Španjolske, ali u konačnici smo primili gol u 88. minuti. Imamo tešku skupinu, možda i najtežu, no nema alibija. Za početak se nadam da ćemo doći do četvrtfinala..."

O HNS-u i Splitu:

"Dugo, predugo nismo igrali u Splitu. To je problem koji se povlači već godinama, a osobno sam od vodstva HNS-a tražio da se riješi za stolom. Mora se postići dogovor. Ne pamtim više koliko smo puta kažnjeni zbog izgreda navijača. Postoji sukob između Hajduka i HNS-a i to se pod hitno mora riješiti. Svi klubovi, kao i reprezentacija, imat će isključivo korist od toga".

O stadionima:

"Znate što, ne postoji stadion poput Poljuda. Ljudi, temperament, mentalitet, sve... To je grad koji odiše pozitivom i koji je prekrasan za život. A navijači su doslovce nevjerojatni. Koji me najviše razočarao? Iskreno, Camp Nou. Barcelona ima strašne igrače, ali stadion bi im mogao biti bolji".

O karijeri nakon igračke karijere:

"Planiram započeti ništa manje uspješnu trenersku karijeru. Prošle godine dobio sam UEFA A diplomu, ali ne planiram stati sve dok ne dođem do UEFA Pro licence. Pogađam nastavu i trudim se jer zaista želim dobiti svoju diplomu".