I Adžem i Sablić zadovoljni bodom

NK Široki Brijeg - FC Ordabasy
A bio je to prvi remi u međusobnim duelima nakon tri vezane pobjede Širokog...

- Utakmica je bila čvrsta i agresivna. Ne pretjerano lijepa, ali derbiji su takvi, rekao je strateg Širokobriježana nakon gostujućeg remija protiv Želje koji je sigurno dodatno ohrabrio momčad uoči prvenstvene pauze.

- Željo je imao u prvom dijelu malo više inicijative, dobru šansu preko Zebe, ali mi smo se za to pripremali. U drugom poluvremenu smo promijenili formaciju i dominirali do kraja utakmice. Imali smo stativu i gredu, nisam nezadovoljan bodom. Smatram da će se momčad dizati nakon ove pauze, dodao je.
Njegov stoper Josip Barišić istaknuo je važnost prvog gostujućeg pozitivnog rezultata Širokog ove sezone...
- Došli smo ovdje s jednim ciljem, a to je ostati neporaženi i to smo i ostvarili. S obzirom da dugo nismo u gostima uzeli ni boda, a kamoli tri, ovo je za nas uspjeh. Željo je jedna velika momčad i zadovoljni smo bodom. U prvom poluvremenu Željo je promijenio formaciju, što nismo očekivali i malo smo se ‘hvatali'. U drugom poluvremenu smo zbili redove, imali smo prilika i šteta što ih nismo zabili, rekao je Barišić.
Druga strana - manje zadovoljna.
- Utakmica nije bila za 0:0. Bilo je prilika i trke, ocijenio je strateg Plavih Admir Adžem.
- Poučeni utakmicom kada su nas razbili na Grbavici, promijenili smo sustav igre te stvorili i sto posto priliku preko Zebe. Krenuli smo agresivnije znajući da ćemo imati problem kako vrijeme bude odmicalo, jer sam u najavi utakmice rekao da smo desetkovani. Nismo uspjeli povesti, a problemi su se javili kada je nestalo snage, dodao je te se zatim osvrnuo na crveni kartoin Danijela Graovca iz 89. minute.
- Promijenili smo sustav igre te dobili onda crveni karton, nakon čega je sve palo u vodu, jer smo ponovo morali mijenjati. Željeli smo tri boda, ali u ovakvim utakmicama bod nije loš. Ovakve utakmice je bitno ne izgubiti. U ovom trenutku trkački više nismo mogli. Imali smo baš tri teške utakmice te kiks protiv Mladosti, zaključio je Adžem.
Široki će iz prvenstvene stanke izići domaćom utakmicom protiv Borca, Željezničar će na noge Radniku.

S. N.

Dnevni list