FOTO/VIDEO  Huligani ubili navijača za vrijeme utakmice

huligani
Emanuel Balbo (22) preminuo je u bolnici nakon što su ga huligani bacili s tri metra visoke tribine za vrijeme utakmice Belgrana i Talleresa.

Prema pisanju argentinskih i svjetskih medija Balba je netko na tribini optužio da navija za suparničku momčad (Talleres), pa su ga navijači Belgrana počeli udarati. S vrha tribine spustio se skroz do ograde, a onda je u pokušaju da ju preskoči i spusti se na razinu niže - bačen. Trojica huligana udarala su ga i potom gurnula preko ograde, nakon čega je pri padu s tri metra visine glavom udario u betonsku podlogu.

"Moj sin otišao je na utakmicu s prijateljem, a kako nije mogao dobiti kartu za tribinu na kojoj je uvijek, uzeo je onu za Willington tribinu, na kojoj su najveći huligani kluba. Oscar Gomez ga je proglasio navijačem Talleresa zbog čega su odmah nasrnuli na njega", ispričao je shrvani otac Raul.

Policija još uvijek traga za Oscarom Gomezom, čovjekom je navodno potaknuo druge huligane da ga napadnu, tuku i u konačnici bace s tribine. Riječ je o osobi koja je optužena da je prije pet godina u ilegalnoj utrci automobila ubila Emanuelovog brata, zbog čega je određeni dio vremena provela u zatvoru. Ovo je bila njegova vrsta osvete za to vrijeme provedeno u zatvoru...

Argentinski Clarin piše da bi Oscar Gomez trebao uskoro biti priveden i optužen za ubojstvo.