Huligan koji je radio nerede na Euru do kraja života ne smije na utakmice!

Jedan od pripadnika zadarske Torcide, 23-godišnji M.M., osuđen je zbog huliganstva na stadionu Geoffroy Guichard tijekom Eura u francuskom St-Etienneu 17. lipnja 2016.

On više nikada neće moći odlaziti na utakmice hrvatske reprezentacije, kao ni na utakmice HNL-a. M.M. ne smije se približiti mjestu odigravanja utakmice, mora biti na razdaljini od najmanje 500 metara. Takvu je odluku donio Županijski sud u Splitu.

Podsjetimo, skupina mladića napravila je nerede tijekom utakmice Hrvatska - češka na Europskom prvenstvu kada je bakljama izazvala prekid susreta. Dio njih, kao i ovaj osuđeni mladić, naknadno je identificiran. Otkrile su ga snimke nadzornih kamera.

Iako desetomjesečna zatvorska kazna na koju je zbog nereda na francuskom stadionu osuđen na Općinskom sudu u Zadru 12. listopada 2016. nije postala pravomoćna, mladić je u zatvor u Zadru poslan prije pravomoćnosti presude - temeljem pravomoćnog rješenja Općinskog suda u Zadru od 11. studenoga 2016.

Tek nakon ove odluke splitskog suda o mjerama opreza, Županijski sud u Zadru obustavio je izdržavanje kazne zatvora na koju je 23-godišnjak osuđen zbog kaznenog djela počinjenog iz mržnje prema većem broju osoba uz uporabu oružja.

11.01.2017 u 14:33