Huligan koji je radio nerede na Euru do kraja života ne smije na utakmice!

baklje hrv

On više nikada neće moći odlaziti na utakmice hrvatske reprezentacije, kao ni na utakmice HNL-a. M.M. ne smije se približiti mjestu odigravanja utakmice, mora biti na razdaljini od najmanje 500 metara. Takvu je odluku donio Županijski sud u Splitu.

Podsjetimo, skupina mladića napravila je nerede tijekom utakmice Hrvatska - češka na Europskom prvenstvu kada je bakljama izazvala prekid susreta. Dio njih, kao i ovaj osuđeni mladić, naknadno je identificiran. Otkrile su ga snimke nadzornih kamera.

Iako desetomjesečna zatvorska kazna na koju je zbog nereda na francuskom stadionu osuđen na Općinskom sudu u Zadru 12. listopada 2016. nije postala pravomoćna, mladić je u zatvor u Zadru poslan prije pravomoćnosti presude - temeljem pravomoćnog rješenja Općinskog suda u Zadru od 11. studenoga 2016.

Tek nakon ove odluke splitskog suda o mjerama opreza, Županijski sud u Zadru obustavio je izdržavanje kazne zatvora na koju je 23-godišnjak osuđen zbog kaznenog djela počinjenog iz mržnje prema većem broju osoba uz uporabu oružja.