Huligan Ivan Bogdanov bio je miran kao janje kada je uhićen

Agent Roberto, čovjek koji je pronašao huligana Ivana Bogdanova skrivenog u prtljažniku autobusa, kaže da se  Ivan Strašni ponašao kao janje dok su mu stavljali lisice na ruke i odvodili ga u  policijsku postaju na ispitivanje.
Samo su nam tetovaže pomogle da ga uhitimo, njegovo pronalaženje bilo nam je glavni zadatak,  kaže u intervjuu talijanskom tisku agent Roberto, koji se već 18 godina bavi suzbijanjem huliganizma na na nogometnim stadionima u Italiji.


Gdje se skrivao Bogdanov nakon što je izašao sa stadiona?

On je došao do svog autobusa, otvorio prtljažnik i sakrio se iza desetakputnih  torbi. Ugledao sam mu patike. Nisam mogao da ih zaboravim jer sam prije toga najmanje deset puta odgledao snimak na kojem je šutirao staklenu ogradu. Uhvatio sam ga za članak noge i povukao ga ka sebi iz sve snage.

Da li znate da mu je nadimak Strašni?

Ma, za koga je on „strašni“!

Na video-snimku vam ne izgleda kao zvijer?

On se osjeća jakim kad je u grupi, ali vas uvjeravam da je u policijskoj postaji bio miran kao janje. Fizički izgleda kao da je od brda odvaljen,.


Nije pružio nikakav, čak ni minimalan otpor uhićenju?

 Nije imao vremena za takvo nešto.


Talijanski policajac je prenio izjavu uhaićenog izdvojivši iz nje da Bogdanov nema ništa protiv Italije, već protiv nogometaša Srbije koji su igrači „bez muda“.Kako to objašnjavate?

Čim sam ga povukao napolje, stavili smo mu  lisice na ruke. Nije imao vremena ni za kakvav otpor ili akciju protiv nas.

Da li ste se uplašili?

Ne, iskustvo od 18 godina koliko se bavim ovim poslom te nauči da radiš posao samo hladne glave.

Što je Bogdanov prvo rekao pred vama?

Nije pričao ništa do policijske postaje, ali je poslije toga pokazao želju da želi saradnju. On je objasnio da nema ništa protiv Italije, već protiv nogometaša svoje države, koje je definirao kao nedostojne dresa Srbije i igrače koji nemaju muda.

Da li se bojite osvete?

Sigurno ću izbegavati da odlazim na odmor u Srbiju, ali nikoga se ne plašim, posebno sada dok radim svoj posao, rekao je policijski službenik  Roberto o uhićenju huligana koji je dospio na naslovnice svjetskog tiska nakon nereda u Genovi.

hercegovina.info