HŠK Zrinjski: U Vrapčiće po pobjedu

zrinjski-velež
Istina, pozitivna atmosfera se najlakše stvara dobrim igrama i pobjedama, ali svima je jasno da tu lošu atmosferu nisu stvorili rezultati protiv Veleža (2:2) i Drine (1:1), jer se ona jasno mogla osjetiti u zraku i u utakmici protiv Slavije (2:0), iako je Zrinjski u proljetnoj premijeri do pobjede došao bez prevelikih stresova.

- Atmosfera je loša i naravno da nam je žao zbog toga. Voljeli bismo da je drukčija, da se momčad za Kup uzvrat protiv Veleža može pripremati u normalnim uvjetima, jer je očito da ta atmosfera loše utječe na stručni stožer i igrače, puno gore nego na nas koji trenutačno vodimo klub, govori izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

- Najlakše bi bilo otići, dignuti ruke, ali mene ova negativna atmosfera sigurno neće pokolebati. Znamo gdje je Zrinjski bio 2012. godine kada smo dobili povjerenje voditi klub, znamo gdje smo danas i što smo sve morali napraviti da bismo došli tu gdje jesmo, a znamo i gdje želimo biti u budućnosti. Opet ponavljam, žao nam je što se stvorila negativna atmosfera, ali sigurno je nećemo popravljati donošenjem bilo kakvih populističkih poteza, dodao je Šulenta.

Navijači su nakon Drine skandirali ime Branka Karačića, trenera s kojim je Zrinjski prošle sezone osvojio treći naslov prvaka, ali Šulenta se na bivšeg trenera nije želio vraćati.

- Kada smo krajem prošle godine donijeli odluku kakvu smo donijeli, rekli smo da smo je donijeli vodeći se isključivo interesom kluba, baš kao što je slučaj sa svakom odlukom koju donosimo. Dakle, tu se više nema što dodati i na to se ne želimo vraćati, jer i dalje smatramo da smo donijeli odluku koja je bila u interesu kluba. Ako netko misli da ćemo sada iznositi prljavo rublje i govoriti nešto loše o bivšem treneru, taj se vara, jer se na tu razinu ne želimo spuštati, tako da je za nas ta priča arhivirana.

Teško je povjerovati da kritike ne pogađaju Šulentu, ali on kaže da se zna nositi s tim.

- Ovo je javni posao i bilo bi čudno kada bi svaka naša odluka nailazila na odobravanje, još više jer želimo stvoriti klub koji ima ozbiljnu ulogu u bh. nogometu, a ne klub koji će se zadovoljavati prosječnošću, iako bi nam bilo puno lakše da smo se odlučili za ovo drugo. Spreman sam čuti svaki argumentiranu kritiku, jer vas one tjeraju da radite bolje, dok me one neargumentirane ne pogađaju. Nakon Drine sam dvadesetak minuta utučeno sjedio, ali onda sam ustao i rekao: "Idemo dalje". Zrinjski je aktualni prvak, Zrinjski se i ove sezone bori za naslov prvaka, odradili smo toliko toga kada je u pitanju infrastruktura i sve to je ono što kod mene izaziva osjećaj zadovoljstva i ponosa. Ova negativna atmosfera kod mene, pak, izaziva osjećaj razočaranja, ali sve to je dio posla koji radimo i sigurno nećemo dopustiti da pokvari sve dobro što smo napravili u ove gotovo tri godine, zaključio je Šulenta.

U Vrapčiće na pobjedu

Svjestan je Danko Šulenta uloga u sutrašnjem Kup uzvratu protiv Veleža, a koji je zbog negativne atmosfere koja se stvorila postao veći od samog polufinala.

- Cilj je isti kao što je bio uoči prve utakmice, odnosno plasman u polufinale. Znamo što moramo uraditi ako želimo ostvariti taj cilj, a na stručnom stožeru i igračima je da to pokušaju i napraviti. Nakon toga nas čeka Radnik, protiv kojeg ćemo, pak, tražiti povratak na pobjednički kolosijek u prvenstvu, izjavio je Šulenta.

Dnevni list