HŠK Zrinjski: Života moga smisao si ti neki to nikad neće shvatiti

HŠK Zrinjski, Ultrasi, HŠK Zrinjski
...i nakon što je HŠK Zrinjski zauzeo prvo mjesto na ljestvici. Plemići su na najboljem putu da osvoje šestu titulu prvaka BiH, treću uzastopno jer su prethodne dvije u policama  najuspješnijeg nogometnog kluba u BiH.

Plemići su vjerovali u ovakav rasplet i kada su gledali u leđa Željezničaru i kada su mnogi Zrinjski olako otpisali. Oni najvjerniji su vjerovali u svoje Plemiće i na društvenim mrežama su pisali nikada ne podcenjuj prvake.

HŠK Zrinjski ima mentalitet prvaka, a taj mentalitet su igrači Blaža Sliškovića iskazali u dvije posljednje utakmice protiv Željezničara kada su se u posljednjim minutama vraćali iz ponora i došli do vrijednih bodova koji će možda biti vrijedni nove titule.

Ipak valja spustiti loptu na zemlju jer do kraja su tri kola, a poznato je kako je završio Željezničar prošle godine kada je izgubio titulu upravo u posljednja tri kola.

U nedostatku argumenata sarajevski mediji se bave navijačkim pjesmama i njihove sporstke rubrike počele su ličiti na dječije tužbalice, te se tako i ponašaju. Umjesto sportske čestitke klubu koji je godinama najbolji u državi pojedinci se bave navijačkim poskočicama. Slično radi i FK Željezničar koji svoje slabosti opravdava suđenjem.

Pred Zrinjskim je veliki hercegovački derbi u subotu kada Plemići na svom stadionu dočekuju NK Široki Brijeg. Nema sumnje da će navijači dobro popuniti stadion pod Bijelim Brijegom i tako pomoći svojim Plemićima na putu ka tituli.

Navijači Zrinjskog su mnogo puta dokazali svoju odanost Plemićima, i na gostovanje u Sarajevo otišlo ih preko 500 što je s obzirom na radni dan još nije viđeno na ovim prostorima.

Klubu sa lentom odan bit ću ja
Sve dok tiho teče Neretva
Života moga smisao si ti
Neki to nikad neće shvatiti