HŠK Zrinjski: Zašto skrivati da želimo naslov prvaka kada je to naš cilj

HŠK Zrinjski, NK Vitez, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, FK Željezničar

Plemići su proljeće otvorili pobjedom protiv Viteza (2:0), a iako nije išlo glatko kao što su neki očekivali, na kraju je ipak ispalo - rutinski. Iako i Pod Bijelim brijegom kurtoazno govore kako ne žele razmišljati o konkurentima, naravno da su u subotu jednako bili sretni i zbog njihovih rezultata, jer je Zrinjski epilogom 20. kola došao na samo dva boda od lidera. Taj lider je i dalje Željezničar, sljedeći protivnik Zrinjskog u prvenstvu.

- Imamo puno razloga da budemo zadovoljni nakon startne pobjede, a vidjet ćemo hoćemo li u istom raspoloženju biti i nakon sljedećeg kola. Ja se nadam da hoćemo, izjavio je Branko Karačić nakon pobjede protiv Viteza (2:0), trijumfa koji je definitivno imao njegov potpis, budući da je sredinom drugog poluvremena preokrenuo tijek utakmice odlukom da uvede Velibora Đurića i Denija Simeunovića te promjeni mjesta Ivanu Crnovu i Mili Peharu.

Zanimljivo, iako je Zrinjski osvojio dvije titule, Mostarci u klupskoj povijesti još nisu bili u ovakvoj situaciji. Naime, 2005. i 2009. Zrinjski je nakon dvije trećine prvenstva imao sigurnu prednost ispred Željezničara i Slavije, dok nikad nije bio u situaciji da deset kola prije kraja ima samo dva boda manje od lidera. Iako su mnogi uoči proljeća priču u borbi za titulu željeli svesti na utrku Željezničara i Sarajeva, sada je vjerojatno svima jasno da to neće biti utrka dva kluba. Uostalom, u Zrinjskom svoje ambicije ne skrivaju odavno.

- Zašto skrivati da želimo naslov prvaka kada je to naš cilj, izjavio je klupski dopredsjednik Danko Šulenta desetak dana prije proljetnog starta.
Utakmicu protiv Viteza s dva pogotka obilježio je Ivan Crnov, igrač koji je bio prvo ime Mostaraca u pripremama, ali iako su ga golovi učinili igračem utakmice, najbolji Plemić u subotu ipak je bio Hrvoje Barišić, koji je tako nastavio s vrlo dobrim igrama iz prvog dijela sezone. Zanimljivo, Barišić je prije godinu dana slovio za "najveći promašaj" zimskog prijelaznog roka, a već dugo je isti taj Barišić igrač bez kojeg Karačić niti ne pomišlja početi utakmicu

Dnevni list