HŠK Zrinjski: Vukas: Ako želiš nešto kvalitetno napraviti, obrana je baza

HŠK Zrinjski, akademija pandev, HŠK Zrinjski, akademija pandev
Trener Hari Vukas je u Skopje poveo 21 igrača koji će imati priliku pokazati što su to uradili kroz prethodne pripreme.

- Radili smo na našoj igri i jako sam znatiželjan kako će to izgledati u prvoj utakmici, poručuje Hari Vukas.

Protivnik je također zanimljiv i tek po izlasku na teren bit će stvarno jasan odnos snaga.

- Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca koji su participirali u mlađim selekcijama Sjeverne Makedonije, kao i par starijih, a ako treba nekoga izdvojiti to je njihovo lijevo krilo koji je skrenuo pažnju na sebe. Mislim da je njihova glavna karaktertistika kompaktnost cijele ekipe, kaže Vukas.

Postavlja se pitanje može li se Zrinjski postaviti kao izraziti favorit i napasti domaćine.

- Svi mi želimo igrati napadački, međutim moja filozofija nogometa je da je obrana baza svega bez obzira bila to ekipa na vrhunskom nivou ili u kojem god dijelu tablice. Ako želiš nešto kvalitetno napraviti, obrana je baza, ističe Vukas.

Zrinjski je u pripremama odigrao tri test utakmice, dok je Akademija Pandev imala šest provjera. Vukas je istakao kako je zadovoljan napravljenim u ovoj fazi, a sad je na igračima da taj trud potvrde dobrom igrom na terenu.

- Mislim da smo odradili kvalitetne pripreme i da smo spremni za odigrati kvalitetnu utakmicu u Makedoniji. Mislim da imamo bolju ekipu, ali da to trebamo pokazati. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Visoka temperatura ne treba biti nikakv alibi, jedva čekamo da počne ta utakmica, najavio je Ivan Čurjurić. 

Norvežani vode susret

Glavni sudac prve utakmice bit će Kai Erik Steen iz Norveške, prvi pomoćnik je Jan Erik Engan, drugi pomoćnik Tom Harald Gronevik, dok je četvrti sudac Espen Eskas. Delegat će biti David McDowell Zor iz Slovenije.

Kadar Plemića

Stručni stožer Zrinjskog za prvi europski izazov u novoj sezoni računa na 21 igrača (golmani): Ivan Brkić, Antonio Soldo; (obrana): Slobodan Jakovljević, Tomislav Barbarić, Renato Gojković, Dario Rugašević, Advan Kadušić, Tomislav Barišić, Jasmin Čeliković, Mario Tičinović; (vezni): Frane Čirjak, Semir Pezer, Ivan Čurjurić, Damir Šovšić, Edin Rustemović; (krila): Marko Bencun, Staniša Mandić, Miljan Govedarica, Kristijan Stanić; (napad): Irfan Hadžić, Ivan Lendrić.