HŠK Zrinjski: Vitez će biti novi test vrijednosti

Iako su Mostarci opasno živjeli većim dijelom dvoboja - Travnik je imao previše prilika kod rezultata 1:0, na kraju smo ipak došli u situaciju da se razgovora kada je Zrinjski posljednji put postigao pet pogodaka Pod Bijelim brijegom.

- U najavi utakmice sam rekao da bi nam rani pogodak trebao olakšati posao, ali to ipak nije bio slučaj, iako smo poveli odmah na otvaranju utakmice, komentirao je nakon utakmice trener Zrinjskog Branko Karačić.
Iako je Zrinjski upisao prvu domaću pobjedu i usto postigao pet pogodaka, nećemo pogriješiti ako napišemo da su Plemići bolje izgledali u kiksu protiv Rudara (0:0). Naravno, nakon drugog pogotka to je sve izgledalo puno bolje, ali loša igra u prvom dijelu ipak ne bi smjela pasti u sjenu golijade u nastavku.

- Dobro smo ušli u utakmicu, disciplinirano, odgovorno, ali nakon toga smo s nekoliko vezanih individualnih pogrešaka dopustili protivniku da nam zaprijeti u nekoliko navrata. Nakon toga smo pali i treba iskreno priznati da smo imali puno sreće, jer je Travnik na otvaranju drugog poluvremena imao odličnu priliku doći do poravnanja. Ipak, spasili su nas vratnica i mladi Vasilj, nakon čega smo vrlo brzo došli do drugog pogotka. Poslije je sve išlo puno lakše, dodao je Karačić.

Kako se i očekivalo, Karačić je izveo "sastav" iz Gradačca, s tim što su, jasno, izvan kombinacija ostali kartonirani Ratko Dujković i Anto Radeljić. Iako je Karačić priznao da razmišlja hoće li na klupi ostaviti i Hrvoja Miličevića, koji je u utorak u Lihtenštajnu igrao utakmicu za U21 reprezentaciju Hrvatske, Miličević je ipak bio starter, iako je zapravo vrlo brzo postalo jasno da nije trebao, budući da je u prvom dijelu možda bio najlošiji igrač Zrinjskog, iako on nije bio jedini neraspoložen (Stojkić, Đurić...)

- Nismo dobro stajali na terenu u prvom dijelu. Igrači su bili daleko od protivnika, nije bilo duel igre i potrebne agresivnosti, tako da sam im u poluvremenu jasno rekao da moramo popraviti te segmente igre ako ne želimo ući u neizvjesnu završnicu. Kako sam rekao, nakon drugog gola je sve išlo puno lakše, a sretan sam i što je u tom razdoblju bilo dosta lijepih akcija i golova, jer to je ono čemu težimo, nastavio je trener Zrinjskog.
Bilo kako bilo, posljednje dvije pobjede popravile su raspoloženje Pod Bijelim brijegom i osigurale mir uoči gostovanja u Zenici, gdje će Zrinjski prvi put u Premier ligi igrati protiv Viteza. Bit će to vrlo važna utakmica za Plemiće, gdje će, jasno, Mostarci tražiti novu pobjedu kojom bi najavili derbi protiv Željezničara.

Sedam godina od posljednje "petarde"

Nakon trijumfa Zrinjskog protiv Zvijezde (3:0) morali smo se vratiti čak šest godina unatrag da bismo došli do slične pobjede u gostima, dok smo se za posljednju "petardu" Pod Bijelim brijegom morali vratiti još jednu godinu unatrag. U četvrtom kolu sezone 2006./2007. Zrinjski je pobijedio Žepče (5:2) golovima Laminea Diarre, Velibora Đurića, Igora Žuržinova, Alena Mešića (ag) i Matije Matka, a oni s malo boljim pamćenjem možda će se sjetiti da se radilo o utakmici između deklasiranja Jedinstva (7:2) i Slobode (6:0).

Savić, Kantar i Popović na tribinama

Iako Branko Karačić u najavi utakmice nije želio izdiktirati imena igrača koji će početi, sastav nam nije bilo teško otkriti. Puno zanimljivije je bilo vidjeti koga će Karačić ostaviti na tribinama, a na kraju svoje mjesto u službenom zapisniku nisu našli Srđan Savić, Vedran Kantar i Nebojša Popović, zanimljivo, tri igrača koja su došla u Zrinjski ovog ljeta. Kada se njima pridodaju Ratko Dujković i Anto Radeljić, koji nisu mogli igrati zbog kartona, kao i odavno suspendirani Filip Arežina, onda se zapravo najlakše dolazi do zaključka koliko širok kadar Zrinjski ima u ovom trenutku.

Odlični Simeunović

Iako je iza njega tek osam nastupa u dresu Zrinjskog, Deni Simeunović nas je već naviknuo na dobre igre u dresu s lentom. Protiv Travnika je nesporno bio prvo ime utakmice, a zanimljivo da je opet, baš kao i protiv Zvijezde (3:0), upisao pogodak i asistenciju. Strijelac je bio i u prvoj utakmici protiv Boteva (1:1), asistent u Andori protiv Santa Colome (3:1), tako da je već to dovoljno za konstataciju da je Zrinjski napravio odličan posao njegovim dovođenjem iz Travnika.

Pezo, Belošević i Aničić

Između prvog i drugog kola Zrinjskom su se priključili Toni Pezo, Zoran Belošević i Igor Aničić, a sva trojica su protiv Travnika upisala "prve" minute. Pezo je krenuo od starta, a njemu je to bila prva utakmica u dresu Zrinjskog nakon finala Kupa protiv Slobode 2008. godine. Belošević je, pak, prvi put zaigrao u dresu s lentom, dok je veliki pljesak dobio i povratnik Igor Aničić, kojem je to bila prva utakmica nakon što je u studenom prošle godine odlučio derbi protiv Veleža.

TRAVNIK
Prljača: Rezultat je previsok

Dobru utakmicu odigrali su Veziri Pod Bijelim brijegom, koliko god to čudno zvučalo nakon rezultatskog debakla. Ipak, dojam se u nogometu još uvijek ne valorizira, što je trener Travnika Edin Prljača i apostrofirao nakon utakmice u Mostaru.
- Rezultat je sigurno previsok s obzirom na tijek utakmice. Loše smo krenuli, tako da smo već na otvaranju primili pogodak, ali nakon toga smo imali više nego dovoljno prilika da se vratimo u egal. Ipak, sve ovo što govorim sada malo znači, jer je na kraju priče uvijek najvažniji rezultat. Ne preostaje ništa drugo nego da Zrinjskom čestitam na zasluženoj pobjedi, izjavio je Prljača.

Dnevni list