HŠK Zrinjski: Uz potporu s tribina možemo do pobjede

Široki-Zrinjski
Remijem na Pecari u posljednjem kolu prošle sezone Zrinjski je izborio nastup u Europskoj ligi, a u prvom ogledu ove sezone Mostarci i Širokobriježani su na stadionu pod Bijelim Brijegom odigrali utakmicu bez pogodaka.

"Široki je izuzetno kvalitetna ekipa. Mislim da u ovom trenutku imamo podjednako kvalitetne igrače i zaista očekujem tešku utakmicu. Nadam se da ćemo greške koje smo radili protiv Sarajeva svesti na minimum i odigrati puno bolje. U ovakvim utakmicama kada ne radite greške, samim time je za očekivati dobar rezultat", rekao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Vinko Marinović i dodao:

"Utakmica ima veliki značaj, kao i svaka utakmica do kraja prvenstva. Pokušati ćemo pobijediti i onda bi imali veliku psihološku prednost u odnosu na konkurente, ali i sedam bodova više od Širokog".

Biranim riječima o nedjeljnom protivniku govorio je i Oliver Petrak koji je postao neizostavan u početnih 11 mostarskog kluba.

"Široki je odlična ekipa s velikim brojem kvalitetnih pojedinaca. No, ako podignemo koncentraciju na višu razinu, i uz potporu publika kao prošle sezone mislim da bez straha možemo do pozitivnog rezultata. Priželjkujem pobjedu koja ima dodatnu težinu u derbiju, te bi nas učvrstila u vrhu ljestvice", poručio je Petrak.

Veznjak Zrinjskog je istaknuo kako je pritisak prisutan pred svaku utakmicu, ali da je on bio izraženiji uoči ogleda sa Sarajevom.

"Najveći pritisak je bio prije prve utakmice, probili smo taj led i srećom nismo izgubili, iako smo mogli i pobijediti. Sada nas očekuje utakmica sa Širokim koji ima malo veći pritisak nego mi. U borbi za naslov prvaka i Europu prvih pet ekipa ima podjednake ambicije. Atmosfera u ekipi je dobra i svi jedva čekamo utakmicu, te ćemo dati sve od sebe da pobijedimo", rekao je Petrak.

Zbog tri žuta kartona protiv Širokog neće nastupiti Zvonimir Blaić i Aleksandar Radulović. Trener Vinko Marinović na raspolaganju ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa su tako protiv Sarajeva na tribinama završili Stevo Nikolić, Vučina Šćepanović, Matija Katanec i Benjamin Čolić. Nogometaši su to koji bi u većini klubova u BiH bili u početnih 11.

"Rekao sam već kako imamo veliki broj kvalitetnih nogometaša. Imali smo pripremne utakmice na kojima se kristalizirala ekipa. Moramo voditi računa o svemu, da imamo na klupi tri igrača mlađa od 21 godine, ne smijemo imati više od šest stranaca među 18 nogometaša, ali moramo imati i igrače na klupu po određenim pozicijama. Naravno da je svatko nezadovoljan kada nije u ekipi, ali ovo je ozbiljan posao i moramo gledati interes kluba. Primjerice, Čolić protiv Sarajeva nije bio ni na klupi, a u nedjelju će igrati u početnom sastavu", istaknuo je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

pogled.ba