HŠK Zrinjski: Uz mnogo rada i odricanja do titule prvaka, radujemo se utakmicama u Ligi prvaka

Stadion HŠK Zrinjski, juniori, juniori HŠK Zrinjski, prvaci

Nazočnim novinarima obratio se treneri mladih Plemića Nenad Gagro, Drago Bokšić i Igor Melher te nogometaši Josip Miketek, Marijan Ćavar, Stjepan Radeljić, Anđelo Bevanda i Vencel Kožul.

"Zahvalio bih Upravi kluba koja nam je osigurala sve uvjete za rad, svim djelatnicima kluba, svim trenerima, polaznicima Omladinske škole, te svim ljudima koji su bili uključeni u ovaj projekt.Rezultat nije došao sam od sebe. Liga je po meni ove godine najujednačenija, bilo je tu 4-5 ekipa koje su pretendirale za prvo mjesto. Na kraju smo mi uspjeli prvi doći do cilja i presretni smo zbog toga" kazao je Nenad Gagro

Kapetan Josip Miketek smatra kako je Zrinjski zasluženo osvojio naslov prvaka.

"Mnogo truda, rada i odricanja smo uložili da bi došli do titule prvaka", poručio je Miketek.

U posljednje kolo Zrinjski je ušao s bodom više od Sarajeva, pa je samo pobjeda u Tuzli Plemićima jamčila prvo mjesto.

"Znali smo da nas očekuje veoma teška utakmica. Sloboda je jedna od najboljih ekipa u Ligi, ali vjerovali smo u svoje mogućnosti i pobjedom osvojili titulu", riječi su Marijana Ćavara.

Stjepana Radeljić osvojio je dvostruku krunu ove sezone. Naime, mladi stoper je osvojio titulu sa seniorskom i juniorskom ekipom Zrinjskog.

"Sigurno da će ova titula pomoći meni i mojim suigračima u daljnjoj karijeri. Od početka smo vjerovali da možemo do titule i na kraju smo ostvarili naš cilj", kazao je Radeljić.

Trener vratara u Omladinskoj školi Zrinjskog Drago Bokšić pohvalio je vratara juniora Dujmovića koji može nastupati i za kadetsku momčad.

"U Tuzli je vratar Dujmović bio jedan od najboljih. Vratari u seniorskoj momčadi Karačić, Bandić i Vasilj ponikli su u Zrinjskom i to je pokazatelj da se u klubu dobro radi s vratarima, te su naši vratari prepoznatljivi po svom stilu branjenja", komentirao je Bokšić.

S vratarima u Omladinskoj školi radi i Igor Melher koji je istaknuo kako je osvojena titula kruna rada talentirane generacije juniora.

"Od početka su napravili dobru klapu i zajedništvo u ekipi, svaka im čast na osvojenoj titulu i želim im svu sreću nastavku karijera", rekao je Melher.

Osvajanjem naslova prvaka Bosne i Hercegovine juniorski sastav Zrinjskog izborio je plasman u Ligu prvaka.

"Radujemo se utakmicama u Ligi prvaka. Osvojili smo prvo mjesto i to nam daje samopouzdanje da u Ligi prvaka ostvarimo što bolji rezultat i pokažemo da vrijedimo", kazao je Anđelo Bevanda.

Lijevi bočni Vencel Kožul ističe kako je kolektiv najveća snaga juniorske momčadi Zrinjskog.

"Mi smo jedna velika klapa, jedna velika obitelj i to je presudilo da na kraju sezone osvojimo prvo mjesto", obrazložio je Kožul.

Čak 13 igrača iz aktualne momčadi Zrinjskog nema slijedeće sezone pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. Neki od njih će biti priključeni seniorskom sastavu, a ostali karijeru nastaviti u drugim sredinama.

"Ambicije seniorske ekipe su uvijek velike, prvo mjesto ili izlazak u Europu i tu je uvijek manje prostora za mlađe igrače. Talent i kvalitetu posjedujemo, sada na koji način će ti igrači nastaviti svoje karijere teško je reći, ali najvažnije je da rezultati postoje", istaknuo je trener juniora Zrinjskog Nenad Gagro.

HERCEGOVINA.info / pogled.ba