HŠK Zrinjski: Uz još dvije pobjede ćemo zadovoljni dočekati stanku

Sarajevo-Zrinjski 0-1
od kojeg se kao prvaka Bosne i Hercegovine iz pretprošle sezone i jednog od najuspješnijih klubova u domaćim natjecanjima prethodnih desetak godina, uvijek očekuju najveći dometi.

Na takav pritisak je momčad trenera Vinka Marinovića ipak kasnije odlično reagirala i nakon četiri kola Premier lige je jedina bez izgubljenog boda, ali i bez primljenog pogotka (gol razlika 5:0).

Ovakvu seriju su Plemići otvorili domaćom pobjedom protiv Olimpica (2:0), nastavili u Zvorniku kontra Drine (1:0), potom očekivano, ali ne baš tako lako, savladali Travnik (1:0), da bi konačno sve to kapitalizirali izuzetno vrijednom pobjedom protiv najvećeg favorita Premier lige i aktualnog prvaka, momčadi Sarajeva (1:0), i to na gostujućem terenu stadiona Asim Ferhatović Hase.

U derbiju nije bilo puno pravih prilika, a za velika tri boda Zrinjskog pogodio je Aleksandar Radulović u 82. minuti.

- Utakmica je možda mogla otići i u nekom drugom smjeru, k neriješenom rezultatu, međutim, mi smo prošle godine poraženi iako smo bili dosta bolji protivnik, a ovoga puta nam se to možda i vratilo, kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović dodavši kako je sretan što je njegova momčad prekinula neugodnu tradiciju protiv Sarajeva.

- Osvojili smo za nas jako važna tri boda. Pustili smo sredinu terena Sarajevu, a mi smo željeli razvijati kontranapade i mislim da smo i uspjeli u tome. Utakmica vjerojatno nije bila dobra za publiku, ali ono što smo mi željeli i što smo tražili, neutralizirati Sarajevo, uspjeli smo u tome.

Marinović je bio uspješan protiv Sarajeva i kao trener Borca.

- Ja imam neke svoje vizije za utakmice i dobro se spremam, pogotovo za susrete protiv Sarajeva, jer oni nose dodatni motiv, istaknuo je trener Plemića.

Navijači mostarskog lidera su teško mogli poželjeti bolji start u ligu svoje momčadi. A sad im slijede dvije domaće utakmice.

- Mi smo vrlo dobro otvorili sezonu i imamo već 12 bodova, a ono što je jako važnije, nismo primili niti jedan gol. Slijede nam još dvije teške utakmice, kući dočekujemo Široki Brijeg i Čelik i ako ih uspijemo savladati, možemo zadovoljni dočekati reprezentativnu stanku, zaključio je Vinko Marinović.

Dnevni list