HŠK Zrinjski: Utakmica protiv Solina dobro došla stručnom stožeru da vidi u kakvom je stanju momčad

HŠK Zrinjski, NK Solin, Stadion HŠK Zrinjski, NK Solin
Nakon što su prvi dio priprema odradili u Međugorju, Plemići su se preselili malo južnije i nastavili se pripremati u Makarskoj.

Jučer su na stadionu Zmaja Plemići odigrali i prvu pripremnu utakmicu, a protivnik je bio NK Solin, član 2 HNL.  Utakmica je privuka malo više od 100 gledatelja koji su većinom došli iz Mostara kako bi vidjeli u kakvom su stanju Plemići nakon prvog dijela priprema.

Struka je na jučerašnjoj utakmici izvela dva različita sastava u dva poluvremena. Zrinjski je većinom držao loptu u svojim nogama, a momčad Solina se uglavnom branila, te pokušavala iz kontri ugroziti vrata Zrinjskog.

Pristalice nogometnog prvaka BiH interesiralo je kako izgleda Zrinjski nakon odlaska Bilbije i Todorovića, te kako će reagirati njihove zamjene. Iz kluba su već po odlasku Bilbije najavili da kao njegovu zamjenu vide Šovšića, i izgleda da su bili u pravu. Damir je jučer u nekoliko navrata pokazao da se radi o vrsnom majstoru, a da pokaže svu svoju raskoš spriječio je težak teren jučer u Makarskoj. Nema sumnje da će spreman Šovšić biti i najveća uzdanica Plemića za nastavak prvenstva.

Zamjena koja je dovedena za Todorovića, Mujagić nije nastupio u jučerašnjoj utakmici, pa ćemo na njegov debi u dresu Plemića sačekati turnir u Gabeli. Puno se ove sezone u vrhu napada očekuje i od Veselinovića, ali on je zbog gripe ostao u Mostaru i kako smo saznali danas će skupa s Brkićem i Gržanom priključiti pripremama u Makarskoj.

Jučer smo u vrhu napada gledali Bekića u prvom, a Mašića u drugom dijelu, dok je Hajdarević igrao na lijevom krilu , mjestu koje baš i nije njegova prirodna pozicija. Jedini pogodak za Plemiće jučer je bio euro pogodak mladog Markovića koji se sve više nameće stručnom stožeru. 

Pogodak je pao nakon sjajne akcije koju je započeo Bekrić, a nastavio Ragušević sjajnim ubacivanjem koje je na volej dočekao Marković.

Od ostalih igrača koji su nastupili jučer svidio se novopridošli Rodin na poziciji stopera, i odmah se vidjelo da taj mladić ima veliki potencijal. Dobro je i to što je struka dala prigodu juniorima kojima su upravo ovakve utakmice potrebne da osjete seniorski nogomet.

Valja istaći da jučer pored već nabrojanih igrača još nisu nastupili Jakovljević, Peezer, Perišić, Bencun i Savić.

Na koncu se mora istaći da je jučerašnja utakmica dobro došla stručnom stožeru da vidi u kakvom je stanju momčad nakon prvog dijela priprema. Pred Plemićima još je puno rada i pripremnih utakmica do nastavka natjecanja u PL BiH. Za sada se još ništa konkretno ne govori o mogućim novim pojačanjima, ali kako smo saznali jučer u Makarskoj nije iključeno da još neki igrač dođe u redove aktualnih prvaka BiH.

HERCEGOVINA.info