HŠK Zrinjski: Uprava je odradila svoje, sada je na Vukasu da udari svoj pečat

Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, HŠK Zrinjski, prva prozivka, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, HŠK Zrinjski, akademija pandev, Stadion HŠK Zrinjski
Riječ je o defanzivcu Jasminu Čelikoviću koju je u Mostar stigao nakon angažmana u zaprešićkom Interu. Nastavljeno je tako jačanje kadra u svim linijama

Zrinjski je pripreme preselio u slovenski Čatež, gdje bi trebali vidjeti obrise igre koja bi viceprvaka trebala krasiti u Europi te domaćim natjecanjima nadolazeće sezone. Ono što se moglo unaprijed primijetiti, dakle uoči tog udarnog dijela priprema, trener Hari Vukas čini se da ima dobru osnovu napraviti ono što je najavio.
Najavljeno je da će u Zrinjskom ovog ljeta biti jako puno promjena, odlazaka i dolazaka, a to se i dogodilo, još se događa. Tako je uoči samog polaska za Sloveniju potvrđeno još jedno novo ime - i to zvučno. Riječ je o defanzivcu Jasminu Čelikoviću koju je u Mostar stigao nakon angažmana u zaprešićkom Interu, u kojem je odradio svoju prvu seniorsku sezonu, a ugovor u dresu s lentom odradit će u svojstvu posuđenog igrača iz Rijeke. Da je igrač koji mnogi u regiji žele potvrđuje i status U21 reprezentativca. Uz Čelikovića, jučer je potvrđeno i produljenje suradnje sa Semirom Pezerom i Slobodanom Jakovljevićem, a dan ranije, u subotu, Pod Bijeli brijeg je sletio i Kenan Topolović, 21-godišnji vratar koji je posljednji angažman imao u banjolučkom Borcu.

Solidna osnova

U globalu, Uprava Plemića već je obavila veliki dio posla oko pojačavanja kadra, jer kadar je zadržao neka važna imena, poput Jakovljevića i Pezera, a ojačan je dokazanim imenima poput povratnika u mostarski tabor, napadača Ivana Lendrića te imenima koja dolaze kao što je Čeliković.

Ukratko Haris Vukas zaista ima solidan temelj za izgradnju respektabilnog Zrinjskog od kojeg se očekuje da se i sedmu godinu zaredom bori za naslov. Kadar je zaista solidno popunjen pa splitski strateg na raspolaganju ima vratare Brkića, Soldu, Topalovića i Savića, defanzivce Jakovljevića, Barbarića, Gojkovića, Stojkića, Rugaševića, Kadušića, Barišića, Krešića i Čelikovića, u vezi su Čirjak, Pezer, Čurjurić, Šovšić, Savić i Rustemović, u napadu Bencun, Mandić, Mustafić, Govedarica i Stanić, a u znatno ojačanoj napadačkoj liniji Mašić, Hadžić i Lendrić. Za Premijer ligu - kada vrijedan respekta, ali sve to sada treba posložiti, a tu upada Vukas.

Jakovljević hvali inovativnog Vukasa

Hari Vukas mora posložiti momčad, ali i prioritete. Mora se znati što Zrinjski želi na startu europske kampanje, a tu zaista nema dilema. Mostarci žele izbaciti europskog debitanta Akademiju Pandev, što bi im osiguralo dvije utakmice s Utrechtom...
- Trener i struka će nam u Sloveniji predočiti informacije o protivniku, o stilu igre, rekao je iskusni Jakovljević, koji se očito previše ne zamara Makedoncima.

Nije popularni Slobo previše govorio ni o novom šefu struke, no generalno je dojam, da je Vukas na njega i ostatak društva ostavio dobar dojam.
- Dosta je inovacija, nekad promjena i dobro dođe, rekao je.

Sutra protiv Krke

Sutra čeka prva od tri provjere. S druge strane travnjaka naći će se slovenski drugoligaš Krka. Prošle sezone bili su prvi rivali Mostaraca, bili su četvrti u 2. SNL i kao takvi vjerojatno su idealni za zagrijavanje, za taj prvi test meč.
Četiri dana, dakle do subote, čekat će se na novi meč, ovog puta protiv prvoligaša - hrvatskog. Inter Zaprešić prošlu je sezonu u prvoj HNL završio na osmom mjestu.
Mura će trećeg dana srpnja, dakle osam dana prije gostovanja u Skopju, biti zadnji rival uoči tog službenog starta nove sezone - prigodno, slovenski prvoligaš je na papiru i najjači test rival Zrinjskog, jer je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu 1. SNL.

dnevni list