HŠK Zrinjski ukoliko napravi čudo mogao bi lako do grupne faze u Europskoj ligi

Zrinjski Valletta

... doživjevši jedan poraz (FC Slovan u Trnavi 1:0 kvalifikacije za Ligu prvaka), jednu pobjedu (Valletta FC na Malti 1:2 kvalifikacije za Europsku ligu), te dva remija, oba u Mostaru, protiv Spartaka iz Trnave (1:1) i Vallette FC (1:1).

Narednog protivnika naš prvak docekati će na Pecari jer na žalost velikog broja svojih navijača stadion u Mostaru ne zadovoljava uvjete za odigravanje 3. kvalifikacijskog ciklusa Europske lige.

Naredni protivnik Zrinjskog je prvak Bugarske Ludogorc, momčad koja vrijedi barem deset puta više od prvaka BiH i momčad koja ima zapažene rezultate već godinama na europskoj sceni.

Ukoliko kojim čudom Zrinjski eliminira ekipu iz Bugarske, u play-offu za plasman u grupnu fazu Europske lige igrat će protiv boljeg iz duela Torpedo Kutaisi (Gruzija) - Kukeši (Albanija).

Dakle, može se reći da je to bio dobar žrijeb, pa kada bi Zrinjski uspio da iznenadi Bugare, imao bi dobru šansu da se nađe u grupnoj fazi.

Utakmice play-offa na programu su 23. i 30. kolovoza, a grupna faza ovog natjecanja donosi 2.92 milijuna eura.

Zrinjski će put Bugarske već sutra preko Zračne luke Mostar, gdje bi oko polnoći trebao da leti za Varnu (Bugarska). Utakmica je na rasporedu u četvrtak 09.08.2018. godine, a jedini bh. predstavnik u Europi uzvrat protiv Ludogoreca će odigrati na Pecari 16.08.2018. godine.

HERCEGOVINA.info