HŠK Zrinjski: U tri sljedeća kola možemo povećati prednost

Zrinjski-Rudeš
...samo po sebi dovoljan motiv za Plemiće da se u prvenstveni ritam vrate novom pobjedom - protiv Čelika.

Krupa, Sloboda, Vitez. Tri su to vezane žrtve prvaka, a Mostarci u niz žele ubaciti i Čelik koji u Mostar dolazi u subotu. Za Zeničane su se pripremali u Međugorju i Vinjanina, gdje su nastupili na Bušićevom memorijalu, na kojem su izgubili od Rudeša na penale te u utakmici za treće mjesto razbili domaćina, Vinjane.

- Iako smo kombinirali ekipe, turnir je poslužio svrsi, rekao nam je pomoćni trener Mario Ivanković.

- Utakmica protiv Rudeša bila je zaista korisna, jer je zaista imala jak intenzitet, dok se protiv Vinjanja ipak osjetila prevelika razlika. Dali smo igračima nakon toga dva dana odmora i sada smo u potpunosti fokusirani na Čelik, dodao je, ističući kako su Kenan Pirić i Marijan Ćavar svoj dio priprema odradili u reprezentativnim kampovima.

A Čelik može biti ‘plutajuća mina', ako ga se ne shvati ozbiljno.

- Puno su bolja ekipa nego na početku prvenstva. Pojačali su se, podigli fizičku spremnost, a što se tiče njihovog pristupa..., očekujem jednu zatvoreniju varijantu, vjerujem da će pokušati zaigrati na kontre i polukontre.

Što se Zrinjskog tiče, Ivanković tvrdi da je stožer tijekom pauze uspio sačuvati igrače ‘zapetima' - nisu se opustili.

- Sa tri vezane pobjede s kojima smo ušli u pauzu, dobili smo na sigurnosti i jedan motiv više da tako nastavimo. A vjerujem da to možemo, jer u posljednje vrijeme igramo dobro, a to pokazuje i tabela..., s petnaest bodova moramo biti zadovoljni. Pred nama su na papiru tri lakša protivnika (Čelik, GOŠK, Mladost, op. a.), ali da bi nastavili sa željenim rezultatima, svakog moramo shvatiti ozbiljno. Vjerujem da je period ispred nas prilika da se dodatno učvrstimo na vrh, možda i povećamo prednost u odnosu na rivale.

Slatke brige s kadrom

Protiv Čelika će struka na raspolaganju imati kompletan kadar. "Svi su pravi-zdravi, može se reći da imamo slatke muke", rekao je Ivanković, koji nije ulazio u pojedinosti oko mogućeg sastava - ipak je do subote još dosta vremena.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]