HŠK Zrinjski: U Rimu smo, ali Papu tek trebamo vidjeti

Branko Karačić
Nakon pobjede Zrinjskog kod Olimpica te poraza Željezničara kod Veleža, Plemiće dijeli pola koraka od trećeg naslova u svojoj povijesti.

Teorija kaže da su Zrinjskom dovoljna četiri boda iz preostala dva kola kako bi bio siguran. Međutim, u praksi Zrinjski može postati prvak već u nedjelju ako svlada Mladost, a Željezničar ne pobijedi u gradskom derbiju. Široki Brijeg bi u tom slučaju otpao jer ima lošiji međusobni omjer od Zrinjskog.

"U Rimu smo, ali tek trebamo vidjeti Papu", oprezan je trener ZrinjskogBranko Karačić nakon što je Zrinjski pobijedio Olimpic u igri koja nije impresionirala, ali koja je bila dovoljna da se njegova ekipa vrati s tri ključna boda.

"Mogu se složiti kako igra nije bila bajna, ali za to postoje i objektivni razlozi. Teren je, naime, bio protiv nogometa, grč zbog pritiska očekivan, a i a uz sve to domaći igrači su bili silno motivirani", kazao je Karačić, prenosi Dnevni list.

Iako će Plemići u nedjelju tražiti bodove u utakmici u kojoj su Zrinjskom svi već upisali bodove, treba podsjetiti da je Mladost prije deset dana itekako namučila Željezničar na Grbavici, a to je Zrinjskom dovoljna opomena, bez obzira na deklasiranje istog protivnika u Kup okršaju (5:1). Karačić ipak vjeruje da će Zrinjski nakon nedjeljne utakmice biti novi prvak.

"Protiv Mladosti očekujem veliku potporu naših navijača, koji su nas na veličanstven način dočekali nakon povratka iz Sarajeva. Iako će oprez biti nužan, jasno da nećemo bježati od uloge favorita, a ja iskreno vjerujem da bi nam tri boda iz te utakmice mogla biti dovoljna", zaključio je Karačić.