HŠK Zrinjski: U nedjelju veliki derbi protiv Sarajeva

Zrinjski-Budućnost
Odmah na startu ostatka proljetnog dijela prvenstva čeka nas nekoliko zanimljivih utakmica, od kojih je ipak u prvom planu duel Zrinjskog i Sarajeva.

Aktualni prvaci dolaze na noge Zrinjskom koji u nastavak natjecanja ulazi sa odličnom momčadi. Nema sumnje da je ova utakmica ne samo derbi kola, nego možda i cijelog prvenstva.

Zrinjski u nasatavk prvenstva ulazi bitno pojačan provjerenim igračima u imenima Arežine, Kataneca, Tomića i Bilbije, a s obzirom da niti jedan bitan igrač nije napustio klub navijači onda zaista imaju razloga za optimizam.

Dodatni optimizam donijela je generalna proba igrana u subotu u kojoj je Zrinjski deklasirao Olimpic rezultatom 4:0.

Sarajevo u utakmici protiv Zrinjskog neće moći računati na svog ponajboljeg nogometaša Duljevića, a njihova generalka protiv Travnika završila je neodlučenim rezultatom 2:2.

U prvom dijelu prvenstva Zrinjski je kao gost slavio na Koševu rezultatom 0:1.

Termin utakmice je nedjelja u 15. sati i nema sumnje da će privući veliku pozornost navijača. Najavljuje se nekoliko stotina navijača Sarajeva, a s druge strane Plemići će imati veliku potporu svojih navijača koji će na ovu utakmicu stići iz svih dijelova Hercegovine, Bosne, ali i iz dijela Dalmacije gdje Plemići imaju svoje simpatizere.

Sve u svemu očekuje nas nogometni spektakl nakon čega će biti puno toga jasnije, bar što se tiče borbe za naslov prvaka. Ukoliko Zrinjski svlada Sarajevo otići će na velikih osam bodova prednosti i teško da je to dostižno u preostalih 11 utakmica koliko ih ima do kraja prvenstva.

HERCEGOVINA.info