HŠK Zrinjski: Trebalo bi nešto mijenjati za Vitez, ne samo zbog kartona…

Zrinjski željo
Struka i igrači znaju što im je činiti, samo je pitanje hoće li ostati fokusirani do kraja? Pritisak je cijelo vrijeme bio na Plemićima, no sada je odvrnut do daske...

Tri utakmice bez pobjede, s tim da je u zadnjoj upisan težak domaći poraz od Željezničara, itekako su potresle prvaka i lidera. U Zrinjskom se atmosfera nakon 1:1 protiv Širokog, šokantnih 3:3 u Tuzli (Mostarci vodili 3:0) i 0:4 protiv Željezničara osjetno poljuljala, ali daleko od toga da su prvaci sada u nekoj nezavidnoj poziciji. I dalje imaju plus četiri u odnosu na drugoplasirano Sarajevo.

- Najveći trenutni problem je kako podići ekipu nakon nekoliko loših rezultata, rekao nam je pomoćni trener Mario Ivanković.

- U krizi smo igre i rezultata, što je s obzirom da smo pola godine već u pogonu donekle bilo i za očekivati. Problem je što nismo očekivali da ćemo u ovako kratkom periodu izgubiti toliko bodova, ali i dalje smo u ekstra poziciji. Imamo četiri boda prednosti, koja ćemo, ukoliko dobijemo Vitez, i zadržati, a jasno je da smo u prilici i povećati razmak i već uspješnu godinu učiniti još uspješnijom.

Vitez će se u petak sigurno nešto pitati...

- Da, ekipa su sastavljena od igrača koji su igrali u boljim klubovima sa dugogodišnjim iskustvom igranja Premijer lige i u posljednje su vrijeme nešto bolji na strani. Dolaskom Slavena Muse dodatno su se podigli, a posao će nam otežati i težak teren..., ali Bože moj, ni njima zbog toga neće biti lako.

Vitežanima neće biti lako ni zbog izostanaka dvojice ponajboljih igrača, Milana Muminovića i Tonija Livančića...

- To će za njih sigurno biti hendikep, jer Livančić im je kapetan i pokretač svih akcija, a Muminović radilica na sredini terena. Za nas je dobro što ne igraju, ali postoji mogućnost da nas Musa nečim iznenadi.

Cilj je bez obzira na sve jasan - kristalno.

- Želimo godinu zaključiti pobjedom koja bi nam vratila mir. Da, Vitez će se nešto pitati, ali mi ćemo sigurno više. Ukoliko budemo na željenoj razini, ne sumnjam u pobjedu.

Sasvim razumljivo, javnost zanima i to kako će, s kojim timom Plemići zaigrati u Vitezu? Hoće li struka mijenjati? Ivanković je da naslutiti promjene...

- Morat ćemo mijenjati zbog kartona Jakovljevića i Čolića, a po meni bi bilo dobro mijenjati i kako bi osvježili momčad. Jasno, šef će na kraju odlučiti što ćemo i kako, a ostalo je i još par dana pa ćemo vidjeti.

Katanec preskočio trening

Zrinjski bi u Vitezu mogao zaigrati s remontiranom zadnjom linijom. Stoper Slobodan Jakovljević neće igrati zbog crvenog, desni bek Benjamin Čolić zbog tri žuta, a postoji mogućnost da iz kadra ispadne i drugi standardni stoper - Matija Katanec. "Propustio je trening zbog temperature, ali nadamo se da će do utakmice biti OK. U slučaju da ne bude unutra, to bi sigurno bio problem, jer bi se praktički promijenila čitava zadnja linija. Srećom, nemamo drugih zdravstvenih problema", komentirao je Ivanković.

Dnevni list