HŠK Zrinjski: Svaka utakmica mi je bitna, u Istri nas čekaju ozbiljni protivnici

Zrinjski-Neretva
Koliko je remontirani tim predvođen novim šefom struke Ivicom Barbarićem dobar i koliko se u drugom dijelu sezone od njega može očekivati, otkrit će donekle tri provjere u Medulinu.

Kako je i očekivano, kadar koji je završio pripreme u Međugorju promijenjen je uoči puta za Medulin, u koji je ekspedicija Zrinjskog jučer otputovala. Otpao je Bjelokošćanin Germain Kouadio, čiji će status, kao i onaj Miloša Žeravice, biti riješen ovih dana - u oba slučaja moguća je posudba, ali i raskid ugovora.

- Ne bih rekao da je Kouadio višak. Razvoj situacije je jednostavno bio takav da smo htjeli svesti broj stranaca na što manji broj, a sada je to sedam. Pri tomu su i neke druge stvari utjecale na odluku, ali on ima svoje kvalitete i sada ćemo vidjeti hoćemo li ga dati na posudbu, rekao je trener Ivica Barbarić prije polaska u Medulin u kojem će Plemići formu brusiti do 8. veljače.

Tamo će ih, nakon što su u nedjelju potopili Neretvu 7:1, sačekati tri nova, ozbiljnija rivala: Mladost iz Lučana u petak, češki tim Hradec Kralove u nedjelju i u utorak 7. veljače slovenski Koper.

- Svi protivnici su ozbiljni, kvalitetni, mjerodavni..., za razliku od Neretve. Međutim, meni je svaka utakmica bitna, čak i ona tijekom tjedna kada se igrače međusobno bore za mjesto. Nijednu ne podcjenjujem, svaku treba dobiti, istaknuo je strateg Mostaraca pa se osvrnuo na dosadašnje i potencijalne promjene u kadru.

Podsjećamo, Mostarce su ove zime napustili stoper Anto Radeljić, bekovi Danijel Stojanović i Benjamin Čolić, lijevo krilo Matej Sivrić, Kouadio i Žeravica na proljeće sigurno neće biti u kadru. Bekovi Tonći Kukoč i Zvonimir Blaić, veznjaci Nermin Jamak i Rijad Kobiljar te iskusni napadač Saša Kajkut stigli su Pod Bijeli brijeg. Hoće li to biti sve? Barbarić između redaka tvrdi da je tako...

- Zrinjski ima zanimljivih igrača, uvijek postoji mogućnost da netko iz postojećeg kadra ode, a mi na to moramo brzo reagirati.

Drugim riječima, dolazak šestog pojačanja moguće je samo u slučaju da netko od aktualnih prvotimaca napusti klub.

Dnevni list