FOTO/VIDEO  HŠK Zrinjski sudionik najvećih preokreta u PL BiH

Zrinjski-Široki

FK Željezničar imao je 0:3 do 88. minute utakmice. Već su plavi slavili pobjedu koja bi ih nekoliko koraka približila tituli prvaka, a onda se u toj 88. minuti probudio Zrinjski. Bodreni pjesmom sa stajanja, ali i sa zapadne tribine Plemići su u samo pet minuta postigli tri pogotka i tako režirali jedan od najvećih preokreta u PL BiH.

Strijelci za neviđenu dramu bili su Jović, Aćimović i autogol Blagojević.

Upravo je HŠK Zrinjski taj koji se može podičiti najvećim preokretima u PL BiH, i to preokreta koji su se dešavali u zadnjim minutama i koji su odlučivali puno toga.

HŠK Zrinjski-NK Široki Brijeg 3:2, 5 travanj.2014


U Mostaru se igrao derbi 25. kola Premijer lige BiH. Gosti sa Širokog Brijega imali su do 82. minute vodstvo 0:2, a onda su Plemići u ludih 10 minuta sa dva gola Nikolića i jednim Crnova došli do 3:2 i zasjeli na čelo ljestvice. Slavlje na stadionu pod Bijelim Brijegom nakon te utakmice teško je opisati riječima. 

Hercegovački derbi odigran je pred oko 10 000 gledatelja na stadionu HŠK Zrinjski  pod Bijelim brijegom.

HŠK Zrinjski: Dujković, Radeljić, Muminović, Crnov, Pehar (od 46. Simeunović), Stojkić, Zlatić, Nikolić, Barišić (od 60. Šćepanović), Aleksić, Đurić(Stojanović)

Široki Brijeg: Soldo, D.Džidić, Barišić, Ćorić, Pehar, Zakarić (od 78. Kordić), Wagner (od 83. Ivanković), Marić (od 88. Peko), Špikić, Plazonić, Ljubić.

NK Široki Brijeg-HŠK Zrinjski 3:4


Upravo su NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski bili akteri još jedne čudesne utakmice. S punim pravom ta utakmica je proglašena najboljom utakmicom svih vremena u PL BiH.

Široki Brijeg je već nakon 12 minuta igre imao vodstvo od 2:0. Plemići su preko Mešanovića smanjili rezultat na 2:1 u 30. minuti iz penala, da bi Petrak na samom početku drugog dijela izjednačio na 2:2.

Krstanović je u 59. minuti mogao dovesti Široki Brijeg u prednosti, ali njegov udarac sa bijele točke brani mladi Goran Karačić.

Igrala se 70. minuta, kada je Todorović postigao prelijep gol za 2:3 u korist Zrinjskog, a šest minuta kasnije bivši bh. reprezentativac Boris Pandža pogađa za 3:3. Kada su svi očekivali kraj uzbudljivog hercegovačkog derbija, Arežina je u 93. minuti svladao Soldu za veliku pobjedu Zrinjskog od 3:4.

Utakmici je nazočilo oko 4500 gledatelja, a od toga više od pola su bili navijači Zrinjskog koji su se smjestili na dvije tribine Pecare.

Momčadi su nastupile u slijedećim sastavima:

NK Široki Brijeg:Soldo, Pandža, Barišić, Ćorić, Pehar, Krstanović, Baraban,Wagner, Kožulj, Brekalo, Crnov

 

HŠK Zrinjski: Karačić, Graovac, Tomić, Žeravica, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Laštro, Filipović.

Valja spomenuti da bi Plemići teško stigli do ovih preokreta da nisu imali veliki vjetar u leđa svojih navijača. Na svim ovim utakmicama Ultrasi, ali i oni obični navijači Zrinjskog ugradili su sebe u ove preopkrete svih preokreta viđenih u PL BiH.

Zrinjski je ovim čudesnim preokretima pokazao da se igra dok sudac ne svira kraj, i obično se većina momčadi sa ovih prostora preda sama od sebe nakon što gube u zadnjim minutama i jedva čekaju kraj susreta. To nije slučaj sa Zrinjskim koji je u ovim nabrojanim utakmicama pokazao i dokazao koliko vrijedi sinergija između navijača na tribinama i igrača na travnjaku. 

Svi ovi preokreti ne bi bili mogući bez te fanatične potpore i vjere u svoje nogometaše.

HERCEGOVINA.info