HŠK Zrinjski: Stil života i razlog postojanja

HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, Ultras Zrinjski Mostar, Ultras, Ultarsi, Ultras Zrinjski Mostar, HŠK Zrinjski, Hrvati u BIH, Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras, Ultras - Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar, KN Ultras, Ultrasi, HŠK Zrinjski, Plemići, Stadion HŠK Zrinjski, Ultras Zrinjski Mostar, Stadion HŠK Zrinjski, Ultrasi
Ukratko HŠK Zrinjski Mostar.

Teško je sada reći koji je početak bio teži. Onaj kada je nogomet još bio nepoznanica, ili onaj kada se iz ratnog vihora klub podigao iz pepela. Danas nakon svega HŠK Zrinjski je klub koji ima sve što imaju veliki europski klubovi. Plemići su u kratkom vremenu osvojili nekoliko titula, imaju svoje vjerne navijače koje bi poželio svaki klub na svijetu i klub koji gdje god nastupa pronosi slavu i čast imena i grba svoga.

Danas Zrinjski jednako mrze i oni sa istoka, ali i oni sa zapada. Jednakom žestinom ga napadaju i crveni mediji iz Hrvatske, kao i oni drugih boja iz države koju predstavlja u Europi. Navijači Zrinjskog njih ne mrze, oni ih žale jer nemaju pojma o čemu pišu. Zrinjskom spočitavaju sve i svašta, ali ZRINJSKI je tu, uvijek u vrhu ljestvice i uvijek u Europi u bubnju sa najvećim klubovima starog kontinenta na ponos svom narodu i svojim vjernim navijačima.

Zrinsjki je tradicija duga 110 dugih godina prekinuta jednim režimom. Navijači Zrinjskog danas s ponosom mogu reći da Zrinjski nije pristao na ucjene tog režima i radije je klub otišo u ilegalu nego li je promijenio svoj dres i sveti grb na njemu. Ostali su to učinili ponizno i šutke, ali jebeš ostale jer jedan je jedini u snu i na javi...

Veliki Zrinjski sanjali su na prvom početku. San se nastavio i na drugom početku i to u trenucima kada se momčad okupila i trenirala u ratnim uvjetima. Ljubav prema Zrinjskom bila je u tim trenucima jača od rata i od bilo kakve mržnje. Zrinjski se iz tog ratnog pepela vinuo u visine, onakve kakve su i sanajli njegovi osnivači i navijači.

Kada smo kod navijača moram posebno istaći one najvatrenije pristalice Plemića. Ultarsi su primjer kako se i bodri i voli svoj klub u državi gdje im se onemogućuje kretanje, gdje im se oduzimaju zastave i gdje se zbog mijenjaju vozni redovi međunarodnih vlakova. Usprkos svemu za njih prepreke i zabrane ne postoje i uvijek su uz svoj jedan i jedini HŠK Zrinjski. Srce Ultrasa bije i kuca za Plemiće žarom koji se ne može opisati i objasniti riječima, jer Zrinjski je jednostavno njihovih život i više od toga.

Zrinjski ide dalje. Velikim koracima gaze Plemići sve prepreke na koje nailaze. Tako mora biti jer uz vjerne navijače u Upravi kluba sjede oni koji vole Zrinjski i koji su sem što su dužnosnici i veliki navijači kluba kome su na čelu.

Upravo ta dva segmenta su zalog da će Zrinjski biti još bolji, te da će se vinuti u još veće visine. Dužan je to klub onim sanjarima koji su ga osnovali 1905. Dužan je to klub svim igračima i dužnosnicima iz vremena prije komuniustičkog gašenja kluba. Dužan je to klub i velikim ljudima u čiju su se čast neki dan igrali turniri omladinskih kategorija i na koncu dužan je to klub svima onima koji ga danas bodre sa neba istim onim žarom kakvim su ga bodrili dok su bili sa nama.

Voljen i stvoren da živi vječno.

HERCEGOVINA.info