HŠK Zrinjski: Stigla titula, opet prvak ja

Prvaci
Uoči početka ovog prvenstva malo tko je vjerovao da će Zrinjski osvojiti titulu. U ovoj šampionskoj sezoni bilo je tu svega, od rušenja trenera do omalovažavanja ljudi koji su odveli klub na tron.

Danas je ništa lakše biti navijač Zrinjskog. Danas je biti cool navijač Zrinjskog, a inn je postaviti proilnu sliku na facebook profil u dresu prvaka. Odjednom su se na stadionu i oko njega pojavili neki likovi koji su se običnom malom navijaču smijali kada je išao na stadion gledati svoj klub bez obzira na ime protivnika. Ništa novo, tako je bilo i za prijašnjih pobjeda i proslava naslova.

Ta će oni u klubu? Kome dijele letke? Ta nisam manit gledat ovu ligu kada na televiziji igra Manchester? Đeš bacat pare za lajavce?, samo su neke od omiljenih rečenica gradskih dokoličara koji su se odjednom pretvorili u velike prijatelje kluba.  Ti isti su se rugali kada su u našoj emisiji Mostarska vremena veliki prijatelji i navijači Zrinjskog Ćalta i Vaha najavili povratak titule u Mostar. Ali nećemo više o njima, oni su priča samo za sebe i za neke druge rubrike koja se ne može nazvati sportskom.

Uz njih moramo još jednom, po tko zna koji puta spomenuti i federalne medije koji su konstantno omalovažavali Zrinjski, i možemo samo zamisliti koliko im je teško bilo na kraju balade napisati da je HŠK ZRINJSKI OSVOJIO NASLOV.

Plemići su zaista napravili ogroman uspjeh u ovom drugom dijelu prvenstva, i osam uzastopnih pobjeda dovoljno govori o snazi Zrinjskog. Zrinjski igra odlično i ima najbolje nogometaše, ali ta činjenica  nikada na stadion pod Bijelim Brijegom nije dovelo izbornika nogometne reprezentacije BiH. Ima Safet važnijih poslova, ali i igrača iz svoje obitelji za pozvati u izabranu vrstu. Kako sada stvari stoje dinastiju Osim će u nogometu naslijediti dinastija Sušić koja će nastaviti sa privatizacijom nogometa.

Vratit ćemo se na početak i na vjeru u Zrinjski. U svoj klub su prije svega vjerovali navijači. Ultrasi su u svakoj utakmici bili uz svoj klub, i nisu mu okrenuli leđa ni kada mu nije išlo. Trener Karačić ovih dana ističe u svim medijima da je presudna utakmica za prvaka ona protiv Širokog dobivena upravo zahvaljujući potpori Ultrasa. Ova titula je svakako i poklon Ultrasima za njiihov 20. rođendan. Sem Ultrasa u svoj klub su vjerovali i momci iz Udruge športske obitelji Zrinjski koji su odradili ogroman posao na promidžbi kluba. Ovim putem treba im kao i Ultrasima javno zahvaliti zato što su uradili i što su vjerovali u svoj Zrinjski.

Na kraju sve ovo ne bi bilo moguće da u Zrinjskom nisu zapuhali neki novi vjetrovi, a ti vjetrovi su u klub doveli ljude koji su prije svega navijači, a zatim i sve ostalo neophodno za funkcioniranje jednog sportskog kolektiva. Zato na kraju jedno veliko hvala gospodi Danki Šulenti i Davoru Martinoviću što su Zrinjski vratili tamo gdje mu je mjesto, a mjesto mu je na vrhu iznad svih.

HERCEGOVINA.info