HŠK Zrinjski: Start ovog puta ne smije biti koban!

Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, pripreme, HŠK Zrinjski, Premijer liga BiH

Dakle, jasno je da Branko Karačić i njegovi igrači imaju idealnu priliku za hvatanje zaleta, iako pogled u arhivu otkriva kako u Zrinjskom s razlogom moraju biti oprezni, jer mostarski klub, sada već prema tradiciji, ne izgleda dobro u proljetnom dijelu sezone.
Podsjetimo, u šampionskoj sezoni 2008./2009. u nastavku sezone je osvojio samo 22 boda, čak trinaest manje nego u prvom dijelu, ali kako su konkurenti igrali još slabije, titula nije bila ugrožena. Sezonu poslije Dragan Jović i njegovi igrače proljeće su otvorili domaćim porazom od Zvijezde (0:1), 2011. sa Slavenom Musom na klupi upisani su porazi na gostovanjima kod Veleža (0:1) i Slavije (2:3), dok je još gore Zrinjski izgledao prošle i pretprošle sezone u prvim proljetnim kolima - 2012. je u prvih pet kola pobijedio samo Travnik (2:0), dok je prošle sezone nakon startne pobjede protiv Leotara (2:0) nanizao četiri poraza i ispao iz borbe za Europu.

Ako ne žele ponavljanje povijesti, proljetni start ovog puta ne smije biti koban, ne samo zbog samih bodova, nego i zbog činjenice da je kalendar znatno drugačiji nego prethodnih sezona. Naime, na programu je samo jedanaest kola, tako da će svaki eventualni kiks biti skupo plaćen i još teže nadoknadiv, jer će svako neočekivano gubljenje bodova značiti veliki korak unatrag u utrci sa Željezničarom, Sarajevom, Širokim Brijegom, Borcem i Olimpicom.
Zbog toga ne čudi što je Karačić fokusiran isključivo na Vitez...

Dnevni list