HŠK Zrinjski: Srce na terenu, grlo i dlanovi na tribini

Stadion HŠK Zrinjski, prazne tribine
SIVILO MOGA GRADA

U svemu tome ima i nešto istine, kao i pretjerivanja. Sveopća navijačka letargija u našem gradu jasno je vidljiva, tek poneka parola i 'status' na društvenim mrežama podsjete da sutra igramo najvažniju utakmicu sezone. 

"Grade budi se" - jasno poručuje jedna od spomenutih parola. Teško nas je probuditi, jako teško. Kontinuiranim i planski izrađenim marketingom to je jedino moguće, ali Zrinjski to trenutno nema. Jedino što pokreće ovaj grad upravo su navijači koji svojim (re)akcijama pridonose stvaranju pozitivne atmosfere. 

                                                                   MI SMO PRVACI

Kroz posljednjih par godina, Zrinjski se ustalio na mjestu najbolje ekipe Bosne i Hercegovine, a u prilog tome govorili su i vrhunski rezultati na domaćim utakmicama. Ove sezone kući 'Plemići' bilježe nešto lošije rezultate nego prethodnih godina, ali dio krivice sigurno snosimo upravo mi, navijači. Gard prvaka gradi se godinama i kao takvog posebno ga je važno izgraditi na čvrstim temeljima, a temelj svakog kluba su navijači. Pritisak na suca, pritisak na gostujuću ekipu, vjetar u leđa ekipi Zrinjskog. Naš teren, naša pravila. No, sada gostujuće ekipe igraju u Mostaru sve otvorenije, pokušavajući doći do bodova. Ne pokazuju respekt prema prvaku, a na tome moramo zajedno raditi, stvarajući atmosferu koje će se svi pribojavati prije utakmice. Stoga, sjetimo se svih onih 'ludih' preokreta koje smo izveli. Todorovićeve proslave na Pecari nakon pogotka, zajedničke pjesme nakon utakmice s varšavskom Legijom. 

                                                          IDEMO DO KRAJA ZAJEDNO

Autor ovih redaka se prisjeća bolje atmosfere pred ovako važne utakmice, a bilo je i važnijih. Bolje satnice. Boljih vremenskih uvjeta. Boljih rezultata. Ali, priznajem da nema boljeg vremena i veće prilike da još jednom zbijemo redove i pokažemo tko je aktualni prvak i tko su to navijači HŠK Zrinjski. Povedi primjerom, dođi i bodri. Zauzmi svoje mjesto na tribini i pokaži da si uz klub. Više te i ne treba podsjećati..

Subota, 15:00 - stadion HŠK Zrinjski!

HERCEGOVINA.INFO