FOTO/VIDEO  HŠK Zrinjski: Službeno predstavljen Tonći Kukoč

kukoc predstavljanje

Na tiskovnoj konferenciji organiziranoj zbog te prigode nazočnim novinarima obratili su se izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski Danko Šulenta, te sam Tonći Kukoč.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti naše prvo pojačanje u zimskom prijelaznom roku u sezoni 2016/17. To je renomirani nogometaš Tonći Kukoč o kojemu mi već dugo godina razmišljamo. Prije četiri godine kada je prvi put spomenuto njegovo ime u našem klubu, predstavljao nam je nedostižni san. Međutim, sretan sam što sam u prilici danas ga ovdje pozdraviti kao novog člana HŠK Zrinjski. Klub je za cijelo vrijeme napredovao i došao u poziciju da ugledne nogometaše s iskustvom, znanjem i kvalitetom dovede u svoje redove, sretan sam da je Tonći prvi od njih. Na taj način pokazujemo naša očekivanja i ambicije u ovoj sezoni, i nakon toga. Ugovor s Tonćijem je potpisan na dvije i pol godine, čime pokazujemo vrlo ozbiljne namjere. Tonći će nam sigurno pomoći da dođemo do svojih ciljeva, i donijeti jednu novu kvalitetu, ne samo u HŠK Zrinjski, nego i u bh. nogomet", kazao je izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski Danko Šulenta.

"Sretan sam što sam došao u veliki klub, u prvaka BiH. Želim se zahvaliti gospodinu Šulenti, treneru Barbariću što su mi pružili ruku. Očekivanja su da budem prvak i da svaki put kad izađem na teren ostavim zadnji atom snage za ovaj klub koji je jedini stao iza mene. Jako sam sretan što sam ovdje", poručio je Kukoč.

"Ja sam imao ugovor još dvije godine u Livornu, ali želio sam naći nešto bolje. Mislio sam da ću naći nešto bolje, i na kraju je ispalo tako da sam ostao bez angažmana. Sve se u životu treba proći, ja ne žalim ni za čim, i siguran sam da ću s ovim klubom napisati velika djela, i da ću se vratiti tamo gdje mislim da trebam biti", rekao je Kukoč i dodao:

"Na mene nije ostavilo puno traga ne igranje. Sretan sam što sam došao na početak priprema, da se upoznam s momcima, i da krenem od prvog dana, i to mi je veoma važno".

Na novinarski upit kako se nosi s etiketom zločestog dečka hrvatskog nogometa Kukoč je odgovorio:

"Nije baš da me zabavlja. Gdje god dođem tako me dočekaju, a ja nisam nikome ništa napravio nažao, nisam nikome ništa ukrao, samo govorim istinu i onda govore da sam kontroverzan. Ja ću uvijek reći onako kako jest, ne mogu ići iza leđa, nema okolišanja kod mene. Ne mogu ništa držati u sebi, reći ću ono što želim, pa što bude".

On je naglasio kako je Zrinjski jedan od najvećih klubova za koje je igrao u svojoj karijeri, te da će dati zadnji atom snage za klub koji je jedini vjerovao u njega.

"Zrinjskom donosim karakter, srčanost i kvalitetu, kvalitetu da vjerujem da mogu biti najbolji igrač", samouvjereno je komentirao Kukoč.

Danko Šulenta istaknuo je kako Kukoč nije jedino pojačanje Zrinjskog za nastavak sezone.

"U tijeku su pregovori s još nekolicinom igrača za koje smatramo da će podići razinu konkurencije i kvalitete našega kluba. Do trenutka kada razgovori ne budu okončani nećemo izlaziti u javnost s imenima. Međutim, radimo intenzivno na par igrača koji će pojačati naš klub. Ne bih komentirao ničije kalkulacije i podizanje cijene pojedinih igrača, ne kažem da tu nema i istine u nečemu što se piše. Ali, smatram da način na koji informiramo javnost putem službenih priopćenja na našoj stranici primjeren jednom klubu kao što je HŠK Zrinjski. U veznoj liniji tražimo igrača koji će dodatno ojačati konkurenciju. Hvala Bogu da smo uspjeli dovesti igrača kao što je Tonći Kukoč i na taj način smo riješili niz problema koje smo imali u protekloj polusezoni na lijevoj strani. Stoperska pozicija je također aktualna, mislim da bi time završili ono što je nama potrebno za uspješan nastavak sezone. Naravno, ukoliko dođe do novih odlazaka o kojima se previše piše, u odnosu na ono što je stvarno aktualno. Kada bi to bio neki od naših ključnih igrača, sigurno da bi potražili zamjenu, i nešto smo na tom planu radili", dodao je Šulenta.

HERCEGOVINA.info