HŠK Zrinjski: Slišković već ima sastav za Široki Brijeg?

Stadion HŠK Zrinjski, fk sutjeska, prijenos, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković
U Istri je odrađen udarni dio priprema u koji su uskočile četiri provjere, preostala je još subotnja generalka sa konjičkim Igmanom, a onda ide prva proljetna utakmica - gostovanje na Širokom. Kako Zrinjski dočekuje prvih 90 minuta drugog dijela prvenstva? Pa, Plemići su očekivano optimistični, ali optimizam im sam od sebe neće donijeti bodove.
Samo je Slobodan Jakovljević bio konstanta u četiri startne postave Zrinjskog u Istri. To je podatak koji potvrđuje težnju Blaža Sliškovića da puno mijenja. U redu, u pripremama je to očekivano, svi trebaju dobiti minutažu, ali kod nekih drugih trenera u ovoj bi fazi priprema ipak mogli izvući preferiranu startnu postavu. Kod Sliškovića je, očekivano, nije bilo, ali ipak je jasno da su uoči Pecare pojedini igrači u prednosti - pokazale su to istarske provjere.

Jakovljevićeva konstanta

U prvoj utakmici na Medulin Cupu, protiv GOŠK-a, zaigrali su: Soldo, Galić, Jakovljević, Barišić, Rugašević, Perišić, Čurjurić, Šovšić, Filipović, Bencun i Veselinović. Kontra Osijeka II to je izgledalo ovako: Brkić, Gojković, Jakovljević, Rugašević, Galić, Čirjak, Perišić, Bekrić, Marković, Filipović i Bekić. Na Česke Budejovice Slišković je poslao Brkića, Kadušića, Jakoljevića, Gojkovića, Stojkića, Rustemovića, Pezera, Čirjaka, Markovića, Mujagića i Veselinović, a protiv Istre su krenuli: Soldo, Galić, Jakovljević, Gojković, Stojkić, Čirjak, Perišić, Šovšić, Filipović, Mujagić i Veselinović. Onda, tko je još siguran - osim Jakovljevića?
Na golu su Brkić i Soldo startali su po dvije utakmice, Kolak u Istri nije toliko branio - recimo, protiv Istre je dobio zadnjih 20 minuta. Pomalo nejasna situacija, ali takvo što se na vratarskoj poziciji i očekivalo. Desnog beka mogu igrati i Galić i Kadušić, s tim da smo uvjerenja da je Galić taj koji će dobiti prednost. Generalno, Jakovljević i Barišić ne bi smjeli ispasti van udarne postave na stoperima, ali Barišić je zbog ozljede ruke preskočio zadnja dva duela pa ga je mijenjao novak Gojković. Stojkić je ostao standardni lijevi bek, vjerujemo i dalje ispred Rugaševića.

Gužva u sredini

Sredina? Tamo je gužva. Očekivalo se da će u četiri istarske provjere više igrati Ivan Čurjurić, igrač od kojeg se na proljeće puno očekuje, ali iskusni ofenzivni veznjak startao je samo protiv GOŠK-a i to zajedno s Damirom Šovšićem - zbog činjenice da su igrači sličnih karakteristika, mnogi nisu vjerovali da mogu efektno djelovati zajedno. Čurjurić se doduše kasno priključio pripremama, što je sigurno detalj koji je pridonio raspletu situacije kao takve. Na zadnjim veznima Slišković može dosta kombinirati, ali moguće da su Čirjak i Perišić najbolji izbor, a ispred njih Šovšić. Rustemovića u kontekstu najave gostovanja Širokom ne spominjemo jer ima kartone.

Je li Mujagić izborio mjesto?

Abid Mujagić je doveden, ne da zamjeni Ognjena Todorovića, nego da pojača konkurenciju na lijevom krilu, a to je, pokazuju provjere u Istri, uspio napraviti. Startao je u dvije zadnje utakmice, a lijevo gore uz liniju počinjali su i Bencun te Marković. Potonji je igrao i desno, no tamo ne treba očekivati da se neće naći Filipović. Veselinović će biti špica.
Subotnja generalka protiv Igmana trebala bi otkriti konačni Sliškovićev plan, ali to teško da je utakmica u kojoj će strateg Plemića pritisnuti igrače, u kojoj će tražiti maksimum. Pod jedan - protivnik je bh. niželigaš; pod dva - ostat će tjedan dana do gostovanja na Pecari pa bi ozljeda u tom duelu zaista bila glupa.
Što misli svlačionica? Nakon Istre je govorio strijelac Amer Bekić.

- Teška utakmica po teškom terenu, dobro smo djelovali posebno u prvom dijelu. Idemo sad u Mostar još bolje se spremiti, rekao je uoči jučerašnjeg povratka u Hercegovinu.

- Samo da ne bude ozljeda, a u petom ćemo mjesecu vidjeti koji smo na tabeli, što smo uradili, zaključio je Sliškovićev špic.

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]