HŠK Zrinjski:Slišković najavio promjene u sastavu za gostovanje u Krupi

HŠK Zrinjski, FK Radnik, HŠK Zrinjski, fk krupa , Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Branko Karačić, Stadion HŠK Zrinjski, NK Vitez, Stadion HŠK Zrinjski, NK Čelik, Blaž Slišković, Blaž Slišković, naša tv, Dobar loš zao emisija, Mario Vrankić, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski
Na vrhu ljestvice nalaze se nogometaši Širokog Brijega i Zrinjskog, s tim da Širokobriježani imaju bolju gol razliku i drže čelnu poziciju.

Plemiće ovog vikenda očekuje teško gostovanje kod Krupe, jedine momčadi koja svoje utakmice igra na umjetnoj podlozi, piše pogled.ba.

"U Krupu idemo s ambicijama da napravimo dobar rezultat, a to je za nas uvijek samo pobjeda. Nastojat ćemo se tako postaviti na utakmici. Nećemo razmišljati o defanzivnoj taktici, nego ćemo igrati onako kako smo navikli i kući i u gostima. Kako za nas, tako i za sve druge protivnike teren predstavlja određeni problem. Krupa je navikla igrati na takvoj podlozi. Mi nismo, ali smo ovaj tjedan radili na umjetnoj travi kako bi se privikli uvjetima terena u Krupi. Koliko će to pomoći vidjet ćemo na samoj utakmici", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

"Pribojavamo se njihovih prekida, jer su tu zaista kvalitetni u skoku. Trebamo raditi što manje prekršaja, eventualno tih kornera gdje su oni opasni, pokušati kontrolirati utakmicu i iz takve kontrole ugroziti gol protivnika i vratiti se kući zadovoljni. Koliko ćemo u tome uspjeti ovisi o mojim igračima, ali isto tako i o igračima Krupe koji će imati iste ambicije".

Prošle sezone Krupa je u debitanskom nastupu u Premijer ligi ostvarila veliki uspjeh plasiravši se u Ligu za prvaka. I ove sezone momčad trenera Slobodana Starčevića pruža dobre partije i trenutačno je na petom mjestu.

"Ekipa koja je potvrdila da u bh. nogometu igra važnu ulogu. Imaju kvalitetne i mlade pojedince, ali i iskusne igrače. Prošle sezone su bili među prvih šest, ove sezone su također dobri, tako da iz godine u godinu potvrđuju kvalitetu. Naravno da to sve mi znamo, i trebamo dati svoj maksimum i više od toga kako bi se iz Krupe vratili sa pozitivnim rezultatom. Po meni je Krupa čvršća u gostima, nego kao domaćin. Kompaktni su, disciplinirani u igri i teško je probiti taj defanzivni blok koji Krupa koristi. Također, imaju brze bočne igrače koji uvijek mogu napraviit kontru i polukontru. Kući se žele otvoriti, što protivnik može iskoristiti. Nadamo se da će takvih situacija biti u Krupi i da ćemo najkvalitetniji mogući način iskoristiti naše kontre", istaknuo je Slišković.

Trener Zrinjskog nije još odredio sastav koji će nastupiti u Krupi. Stojkić je protiv Radnika zaradio treći žuti karton, pa će zamijeniti Luka Lučić. Vjerojatno će zaigrati i oporavljeni Marin Galić. Slišković nije siguran u kojoj će formaciji istrčati Mostarci u subotu. Postoji mogućnost da Zrinjski zaigra s tri igrača u veznoj liniji, Todorovićem i Filipovićem na krilima, te Bilbijom u napadu. Druga formacije je ona standardna koju je uglavnom koristio Slišković u tekućoj sezoni, a to je dva zadnja vezna, ispred njih Bilbija, krilni igrači Todorović i Filipović, u vrhu napada Handžić.

Utakmica između Krupe i Zrinjskog igra se u subotu u 13 sati