HŠK Zrinjski: Slaven Musa, ipak, pronašao napadača

Slaven Musa, lazar marjanović, HŠK Zrinjski

Rotirao je Musa u proljetnom dijelu svu trojicu napadača, mijenjao je i sustav igre, ali golova napadača jednostavno nije bilo. Istina, njihov golgeterski post na određeni način je prekinuo Pehar, koji je u porazu protiv Slobode (2:3) postigao oba pogotka, ali Pehar u toj utakmici nije igrao u vrhu napada, nego na istoj poziciji kao u utakmici protiv GOŠK-a. - Iz utakmice u utakmicu tražimo najbolje rješenje. Marjanovića smo u nekim utakmicama ove sezone već znali koristiti u napadu, tako da smo znali da on to na kvalitetan način može odraditi. Probali smo i na treninzima, a utakmica je potvrdila da je to bio dobar potez jer nam je Marjanović s dva pogotka otvorio put prema pobjedi, izjavio je Musa, koji jučer nije želio potvrditi hoće li Marjanović u napadu početi i protiv Veleža.

- To tek trebamo vidjeti. Pehar je protiv GOŠK-a dobio treći žuti karton, tako da on sigurno neće konkurirati za sljedeće kolo, a poznato je i da smo zbog ozljede bili prisiljeni mijenjati Igora Žuržinova, koji je dobio vrlo neugodan udarac, tako da i o tome ovisi s kakvim ćemo sastavom krenuti protiv Veleža, dodao je Musa.
S tri boda osvojena protiv GOŠK-a Zrinjski je prepolovio zaostatak koji je imao za četvrtoplasiranim Borcem, tako da se Europa opet čini dohvatljivom, budući da je do kraja ostalo sedam kola. Ipak, svima je jasno da će Zrinjski za pomak morati povezati nekoliko dobrih rezultata jer samo eventualne pobjede protiv Slavije, Kozare i Širokog Brijega neće biti dovoljne. Minimalno jednu pobjedu Plemići će morati ostvariti i u gostima iako pogled na raspored sugerira da će možda morati tražiti i dvije.

- Teško je bilo što tvrditi pa je zbog toga najpametnije ići od utakmice do utakmice i pokušati skupiti što više bodova. Iako ljestvica potvrđuje da su Sarajevo, Borac i Olimpic i dalje u prednosti, tri ili četiri boda minusa nisu zaostatak koji se ne može anulirati kada se zna da je u igri još 21, zaključio je Musa.

Dnevni list