HŠK Zrinjski: Sjajna generacija juniora

HŠK Zrinjski, NK Zvijezda, juniori, HŠK Zrinjski, juniori
Mladi Plemići su superiorno osvojili prvo mjesto u svojoj grupi, a i Kup BiH našao se u njihovim vitrinama nakon sjajne pobjede nad Slobodom 5:1. Odličnom partijom i slavljem nad Zvijezdom mladi Plemići su se plasirali u finale doigravanja za nogometnog prvaka BiH, i bez obzira na ishod te utakmice mladi nogometaši već su postigli veličanstven uspjeh. Za kraj mjeseca najavljen je i početak priprema, a igračka križaljka još nije ni blizu posložena.

Većina nogometaša koji sada nastupa za juniore ima pravo još godinu dana nastupati za tu selekciju, ali ima i onih izlaznih godišta koji su na kraju ove sezone na prekretnici. Koliko je poznato ugovore sa klubom imaju Martinović i Miličević, ali ne i Sesar, Drežnjak i Šiljeg kojima je ovo izlazna sezona, ali ni najbolji strijelac Barišić, krilo Kožulj, kao ni ostali mladi nogometaši koji još mogu nastupati za juniore.

Na zadnjoj utakmici protiv Zvijezde mlade nogometaše pratilo je desetak menadžera, i krajnje je vrijeme da se momcima ponude ugovori. Tražiti pojačanja preko ovoliko talentiranih nogometaša je isto što i tražiti kruha preko pogače.

Uspjeh i dobre utakmice juniora ne traju od utakmica sa Slobodom i Zvijezdom, nego je to konstanta cijele sezone u kojoj su mladići postigli 90 pogodaka. Davno prije su ovi momci zaslužili pozornost, i mnogi su kasno progledali što se toga tiče. Za one koji još trljaju oči valja još napomenuti da su ovi mladići praktički gosti na stadionu pod Bijelim Brijegom, te su 90 % domaćih utakmica igrali u Ortiješu, a 5 % na Širokom Brijegu.

Za kraj slobodan sam napisati da svi ovi mladići od broja 1 do broja 19 svoju budućnost vide u Zrinjskom.

zrinjski.info