HŠK Zrinjski: Simeunović igra protiv Željezničara

Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, pojačanja, Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Stadion HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Stadion HŠK Zrinjski, Deni Simeunović, Deni Simeunović, HŠK Zrinjski, FK Sarajevo iz Sarajeva, FK Sarajevo
Zbog takvog rasporeda širina kadra će sigurno biti veliki plus za Plemiće, a isti će biti još širi zbog povratka Velibora Đurića i Denija Simenovića, dvojice važnih igrača iz prvog dijela sezone koji zbog ozljede nisu upisali niti minute u pet proljetnih utakmica.

Ovaj potonji je u kombinacijama bio već za Radnik (0:0), ali Dalibor Cvitanović ga ipak nije uvodio u igru zbog podulje stanke koja je bila iza njega.

- Spreman sam za povratak i nadam se minutama protiv Željezničara. Ozljeda je definitivno prošlost, jer već odavno normalno treniram. Nadao sam se da ću možda zaigrati već protiv Radnika, ali najvažnije mi je da mogu trenirati bez boli, izjavio je Simeunović.

Njegova brzina definitivno je nedostajala Zrinjskom na otvaranju proljeća, koje je za aktualnog prvaka, zbog svega što se događalo, bilo vrlo turbulentno.

- Važno je da smo se probili u polufinale Kupa i ostali u igri za trofej, dok nam u prvenstvu prije svega nedostaju dva boda izgubljena protiv Drine. Široki Brijeg nam je malo pobjegao, ali pred nama je još dvanaest utakmica i ništa nije izgubljeno, dodao je Simeunović, koji se itekako zaželio pravog nogometa.

- Davno je bio derbi protiv Širokog kojim smo zaključili jesen, a nakon toga sam igrao još samo u onoj prvoj pripremnoj utakmici protiv Zadra u Međugorju. Dakle, ne trebam niti govoriti koliko sam željan igre, ali sada nas čeka puno utakmica u kratkom razdoblju, zbog čega ću doći na svoje.

On i njegovi suigrači proljetni start su dočekali s Mišom Krstičevićem na klupi, u posljednje dvije utakmice ih je vodio Dalibor Cvitanović, dok su prije sedam dana upoznali i Vinka Marinovića.

- O novom treneru mogu reći sve najbolje. Prvi dojmovi su odlični, treninzi su jako zanimljivi i vjerujem kako smo s njim puno dobili, a na nama igračima će biti olakšati mu posao.

Marinović će na klupi debitirati u subotnjem derbiju protiv Plavih s Grbavice.

- U posljednjih nekoliko utakmica u Mostaru smo prosuli puno bodova i vrijeme je da se vratimo pobjedama, odnosno da od našeg terena opet napravimo mjesto gdje se mi najviše pitamo. Željezničar moramo respektirati, uostalom, radi se o momčadi koja nas je pobjedom u posljednjem kolu preskočila na ljestvici, ali igramo Pod Bijelim brijegom i moramo pokazati tko je aktualni prvak.

Simeunović i dalje vjeruje u obranu naslova, ali on kaže da u Zrinjskom jednako žele i trofej u Kupu.

- Učinit ćemo sve kako bismo dostigli i prestigli Široki Brijeg, ali naravno da želimo i trofej u Kupu. Došli smo do polufinala i sigurno možemo preskočiti još dvije prepreke, bez obzira tko nam bili protivnici. Ipak, moramo ići od utakmice do utakmice, jer u oba natjecanja imamo velike ambicije, zaključio je Simeunović.

Dnevni list