HŠK Zrinjski: Sezona za zaborav

Bila je to godina sa puno više tužnih trenutaka i prosute žući , nego radosti koju su ove sezone Plemići uskratili svojim navijačima. Razočarenje je tim veće što Premijer liga nikada nije bila lošije kvalitete kao ove godine, a kada se u takvom okruženju nije moglo do Europe znak je da je nešto trulo u državi Danskoj. Prvi dio sezone i može dobiti prolaznu ocjenu, a drugi u koji je Zrinjski ušao igrački oslabljen može se opisati samo kao katastrofa.

Nije katastrofa što se Zrinjski nije plasirao u Europu, niti je to kraj svijeta, ali jesu porazi od ekipa od kojih se nije trebalo, niti smjelo izgubiti. Kako navijaču objasniti poraze u Vrapčićima i Tuzli? Kako objasniti poraz od Kozare ili drugog sastava Širokog Brijega? Objašnjenja nema i to je ta katastrofa o kojoj pričamo. Loše igre su otjerale navijače sa stadiona koji je većim dijelom sezone zjapio prazan, a na sve to su nadovezale i skupe ulaznice koje dobar dio navijača i nije u stanju priuštiti. Ova sezona treba biti opomena, kada to već nije bila ona prije nje. Zrinjskom su potrebne korjenite promjene na svim razinama, i Zrinjskom ne trebaju kvazi pojačanja kojima je naš klub samo usputna postaja i dio statistike u karijeri. Da se na polusezoni pametnije trgovalo, danas bi sve bilo puno drugačije i puno ljepše po navijače Zrinjskog.

Ovo ne znači da je novac sve i da on igra nogomet. Nogomet igraju igrači na terenu, 11 na 11. Nije u šoldima sve, i dokaza je za to mnogo. Jedan Montpellier je pobijedio PSG i katarske bogataše, a jedan mali ciparski Apoel je pokazao cijelom svijetu kako se igra srcem za klub. Zrinjskom trebaju igrači koji će ginuti za dres koji nose. Takvih je igrača bilo mnogo, da ih sada sve ne nabrajamo, i takvih igrača ima i danas samo su nažalost u manjini. Uz takve igrače i najvatrenije navijače na ovim prostorima kakve imaju Plemići, može se i mora se puno više nego biti u sredini ove nekvalitetne lige.

Hvala Bogu da je ova sezona gotova, umorila je i gumenu patku. Slijedi pauza koja se mora iskoristiti za pregrupiranje u svim strukturama kluba. Ukoliko se to ne učini do početka priprema za narednu sezonu bojim se da će se nama iduće godine smijati kao što se danas smiju Slobodi.

Zrinjski.info