HŠK Zrinjski: Samopouzdanje naraslo nakon Sarajeva, bit ćemo spremni za tri gostovanja

HŠK Zrinjski
Cilj, tri boda protiv Sarajeva, je ostvaren, a kako je na Grbavici zabilježen remi, zaostatak za vodećim Željezničarom se istopio na dva boda.

Blaž Slišković je uoči Sarajeva bio pod pritiskom, njegov Zrinjski je nakon četiri vezana remija bio pritisnut u kut. No, zajedno su nekako smogli snage, othrvali se pritisku i konačno osvojili trobod koji je potpisao bivši prvak sa Sarajevom - Nemanja Bilbija. Ofenzivac Plemića zabio je u 73. minuti svoj deseti gol sezone i tako rasteretio kolege, šefa i klub.

- Mislim da smo za jedan gol bili bolji, ocijenio je šef struke Blaž Slišković.

- Rekao bih da smo bili i odlučniji. Sarajevo je imalo opasne dvije kontre, ali mi smo svjesno igrali pod rizikom. Na sreću, napade nisu realizirali. Nije mala stvar pobijediti Sarajevo i to će nam dati krila na ovim utakmicama kako bismo ostali što bliže Željezničaru, dodao je šef struke Mostaraca pred kojima su tri vezana gostovanja.

Krupa, Radnik i Željezničar tri su domaćina koji Mostarce čekaju u idućim kolima.

- Samopouzdanje nakon ove pobjede je plus. Mi ćemo i dalje gledati samo sebe, bit će još kikseva, bit će zanimljivih rezultata. Prerano smo prekrajali tabele, ništa se neće znati do samog kraja. Čeka nas težak raspored, tri gostovanja. Pripremit ćemo se maksimalno i pokušati odigrati kvalitetno, zaključio je Slišković koji je nakon utakmice mogao odahnuti i zbog ozljede Nemanje Bilbije, koja se nije pokazala teškom.

Strijelac jedinog pogotka u duelu sa Sarajevom s terena je otšepao u 80. minuti.

- Koljeno me malo muči. Ali bol je podnošljiva, rekao bih. Trebalo bi biti OK, kratko je Bilbija prokomentirao svoje zdravstveno stanje.

Djeluje kao da Slišković i njegov medicinski tim ne bi trebali brinuti, no više će otkriti današnji trening. Izostanak Bilbije, iako se na njegov 10. pogodak čekalo pet utakmica, zasigurno bi bio veliki hendikep.

Musemić nakon jubileja: Oporaviti se do Želje

"Očigledno da je izostanak četvorice igrača gubitak za ovaj tim", ustvrdio je nakon poraza strateg Bordo tima Husref Musemić pa dodao: "Ne znam što bi se dogodilo da je Velkoski zabio gol u jedinoj šansi koju smo imali. Sve u svemu zaslužena pobjeda Zrinjskog. Nama je svaka utakmica teška, pogotovo kad igrate pod pritiskom. Pokušat ćemo se što više oporaviti pred derbi protiv Željezničara." Inače, Musemić je protiv Zrinjskog ‘proslavio' jubilej - 250. utakmicu na klupi Bordo tim. Tako je postao tek treći trener, nakon Miroslava Brozovića i Fuada Muzurovića, koji je vodio bordo tim u 250 navrata.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]