HŠK Zrinjski: Raspored nije važan, želimo tri pobjede do kraja godine

Zrinjski-Željo

No, Pod Bijelim brijegom su željeli više, što će reći da je bilo utakmica u kojima nisu bili pravi. Do kraja godine tri su prilike iz kojih Plemići žele izvući maksimum, a morat će to učiniti bez pouzdanog vratara Gorana Karačića.
Pomalo pokisli ušli su Plemići u posljednju ovogodišnju prvenstvenu stanku. Nije im baš legao poraz na Tušnju, što zbog izgubljenih bodova, što zbog blijede partije u obračunu s direktnim rivalom.

- Svi smo zajedno mogli bolje, u neki smo utakmicama podbacili, ustvrdio je šef struke Vinko Marinović, očito još pod dojmom poraza u Tuzli.
Ono s čime može biti zadovoljan, najbolja je obrana Premijer lige. Zrinjski je sa šest primljenih pogodaka ponovio svoj prošlosezonski rekord, dok se od napada ipak očekivalo više. Pa ipak, po Marinoviću - još nije vrijeme pričati o eventualnim pojačanjima.
- Rano je još za to. Pred nama su do kraja godine još tri utakmice, pa ćemo vidjeti.
A kad smo već kod pojačanja, dovođenje iskusnog Filipa Lončarića moglo bi se pokazati korisnim. Naime, pouzdani vratar Goran Karačić operirao je prepone, što će ga iz konkurencije izbaciti do kraja godine.

- To nije ozljeda koja odjednom nastane, problem je to koji se nakuplja. Vjerujemo da će mu nakon operacije trebati nekih mjesec dana da se oporavi. Na to jednostavno ne možemo utjecati, a srećom da u Krešimiru Bandiću i Filipu Lončariću imamo još dva kvalitetna vratara.

Za koga će se Marinović odlučiti, još je tajna...
- Vidjet ćemo. Najviše će biti do njih, do njihove forme. Možda ćemo u utorak dogovoriti utakmicu, koja bi mogla pomoći da riješimo tu dilemu. Bit će teško pronaći protivnika, budući da su niželigaši u pogonu, ali pokušat ćemo. Igrali bi na strani, pošto nas u prvenstvu također čeka gostovanje.

A raspored kaže da će Plemići najprije na noge Olimpicu, nakon čega će ugostiti Drinu, a u posljednjoj utakmici godine gostovat će na Piroti.
- Raspored kao raspored, zapravo i nije važno kako idu te utakmice. Sve ih na kraju morate odigrati. S tri pobjede sigurno bi ostali u vrhu tabele, pa je jasno da će to biti naš cilj. Gdje će Zrinjski biti na kraju godine? Mislim da to najviše ovisi od nas...
Bodovni saldo Olimpica može zavarati.

Gostovanje kod Olimpica bit će otežano činjenicom da struka neće moći računati na kartoniranog Peru Stojkića, kao ni na ozlijeđenog Gorana Karačića. Problema, doduše manjih, ima još par igrača, ali Vinko Marinović nije posebno zabrinut.

- Žeravica, koji se ozlijedio par dana prije Slobode, sada je uredu, a vjerujem da ni sa Nikolićem neće biti problema..., on je dobio jedan nezgodan udarac zbog kojeg je morao kratko pauzirati, pa ćemo vidjeti. Svi ostali su spremni, a nadam se da će tako ostati i do Olimpica. Njihov bodovni saldo može zavarati, jer u nekim su utakmicama dobro igrali, ali nisu imali sreće. Jasno da u toj utakmici želimo tri boda.

Dnevni list