HŠK Zrinjski: Protivnik u Ligi prvaka bit će poznat 23. lipnja

HŠK Zrinjski, protivnik, Liga prvaka, Europska liga, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, fc shirak, HŠK Zrinjski, europska natjecanja

Zasad je poznato četrnaest prvaka, a to su Steaua (Rumunjska), Celtic (Škotska), BATE (Bjelorusija), Sparta (Češka), Dinamo (Hrvatska), Ludogorec (Bugarska), Maccabi TA (Izarel), Šerif (Moldavija), Maribor (Slovenija), Slovan (Slovačka), Aktobe (Kazahstan), Ventspils (Latvija), Garabag (Azerbejdžan) i HJK Helsinki (Finska).

Dva od preostala tri protivnika sigurno će biti prvaci Poljske i Srbije, odnosno gotovo sigurno Legia i Crvena zvezda, koji u završnici sezone imaju nemalu prednost ispred Lecha i Partizana, dok će sedamnaesti protivnik biti prvak Mađarske ili Gruzije. Naime, ako titulu u Mađarskoj osvoji Debrecen, a sve je izglednije da hoće, onda će taj klub u društvo nositelja, a ako bi, pak, titulu osvojio Gyori ETO, onda bi među sedamnaest postavljenih klubova ušao gruzijski prvak Dinamo Tbilisi, budući da taj klub ima veći koeficijent od Gyorija, a manji od Debrecena.
No, čak i kada Pod Bijelim brijegom saznaju imena svih sedamnaest prvaka koji će biti u bubnju nasuprot onog u kojem će biti Zrinjski, Mostarci će se svejedno morati strpjeti do 23. lipnja, jer će UEFA prema nepisanom pravilu tek na dan ždrijeba odrediti podskupine, kada se broj potencijalnih protivnika sa sedamnaest smanjiti na pet ili šest.

I dok se mjesto u društvu nositelja određuje UEFA koeficijentom, način na koji u Nyonu prave podskupine nije definiran. Ako je suditi prema prethodne četiri godine u Zrinjskom već sada mogu isključiti prvake Škotske, Finske, Poljske i Srbije, jer njihovi prvaci nikad nisu među potencijalnim protivnicima...No, to ne znači da neće biti niti ove godine. Podsjetimo, prošle sezone u podskupini nasuprot Željezničara bili su prvaci Rumunjske, Češke i Azerbajdžana, iako njihovih prvaka nije bilo u podskupinama 2010., 2011. i 2012. godine...

Dnevni list