HŠK Zrinjski: Pripreme u Istri poslužit će za uigravanje

Stadion HŠK Zrinjski, Međugorje, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Istra, pripreme
Na put nije pošlo nekoliko igrača zbog ozljeda, a sada lagano ulazimo u fazu uigravanja. Prvi dio priprema u Mostaru i Međugorju prošao je po planu, a nadati se kako će tako biti i u Istri, kazao je trener plemića Vinko Marinović, koji je na pripreme u Istru, sticajem okolnosti, poveo 25 nogometaša.

Popis igrača

U autobusu za Istru našli su se: Goran Karačić, Krešimir Bandić, Nikola Vasilj, Benjamin Čolić, Stjepan Radeljić, Daniel Graovac, Matija Katanec, Neven Laštro, Pero Stojkić, Danijel Stojanović, Aleksandar Radulović, Miloš Žeravica, Josip Miketek, Tomislav Tomić, Vučina Šćepanović, Marin Vranjić, Filip Arežina, Oliver Petrak, Ognjen Todorović, Mile Pehar, Miloš Filipović, Goran Zakarić, Miloš Aćimović, Jasmin Mešanović i Stevo Nikolić.

Ozljede

Zbog ozljeda su ostali Zvonimir Blaić, Ivan Peko i Krešimir Kordić, dok je još odavno ranije ozljeđen Ivo Zlatić, koji nije ni počeo pripreme. Na pripremama nije ni Marijan Ćavar koji je na okupljanju juniorske bh. vrste. Svoj prvi susret na pripremama plemići će već 1. veljače igrati protiv slovenskog prvoligaša Krke.

Nakon toga Mostarci će nastupiti na Istria Winter Cupu u Novigradu. S domaćinom turnira, NK Novigrad, Zrinjski igra 3. veljače, dok utakmicu protiv slovenskog prvoligaša NK Celje igra 5. veljače. Ovisno o ostvarenim rezultatima, u svojoj skupini 6. ili 7. veljače igraju se utakmice za plasman na turniru.

Iza Zrinjskog je faza razvijanja kondicije. Tek sada slijedi ona borba za mjesta u momčadi. Nakon istarske faze priprema u jednoj bi se mjeri mogla kristalizirati udarna postava ili barem dio nje. S druge strane, konkurencija je u momčadi dolaskom novih igrača znatno jača nego u prvom dijelu sezone.

Vecernji.ba