HŠK Zrinjski:Pokušat ćemo iskoristiti slabosti Sarajeva

NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković
U 4. kolu Zrinjski je domaćin ekipi Sarajeva, dok će Željezničar na Grbavici snage odmjeriti sa Širokim Brijegom.

„Bit će teška utakmica kao i prethodne protiv Širokog Brijega i Željezničara. Sarajevo igra relativno kvalitetno, ali ne postiže dobre rezultate. Ono što prikazuju na terenu govori o tome da ćemo u subotu za protivnika imati jednu zaista kvalitetnu ekipu koju uz volju, htijenje i zalaganje možemo pobijediti. Treba biti veoma oprezan jer Sarajevo više bodova osvaja u gostima nego na domaćem terenu. Kao domaćini su pod pritiskom navijača i važnosti utakmica, a na strani igraju rasterećeno. Imaju kvalitetne igrače i dobru kontru koje se treba pribojavati, odnosno obratiti pozornost na takve stvari da nam se ne bi dogodilo u početku utakmice da primimo gol, jer smo izgleda skloni tome. Sigurno da nismo maksimalno koncentrirani na uvodni dio utakmice, i o tome smo dosta razgovarali ovaj tjedan i bit će veoma važno da u startu utakmice budemo maksimalno koncentrirani na utakmicu, da ne dozvolimo protivniku da dođe do prednosti, što bi kasnije bilo teško nadoknaditi. Bit će veoma teško ostvariti pobjedu. Cijenimo goste i poznajemo njihove kvalitete, ali isto tako neke nedostatke koje ćemo pokušati u subotu iskoristiti", kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

„Imperativ pobjede se nameće jer Željezničar ima četiri boda više na vrhu ljestvice. Željezničar igra na Grbavici sa Širokim Brijegom i njima neće biti laka utakmica. Mi se ne trebamo osvrtati na tu utakmicu, ni očekivati od Širokog neko iznenađenje ili čudo, da nas Široki spašava. Trebamo usmjeriti sve na to da svoje utakmice odigramo što kvalitetnije, da skupimo što više bodova. Četiri boda su lijepa prednost, ali ako pogledamo prošlo prvenstvo i činjenicu da je Željezničar tri kola prije kraja imao četiri boda viška, pa smo mi bili prvaci. Tako da je do kraja dosta bodova u igri, bit će neočekivanih rezultata. Moramo prvo pokušati pobijediti Sarajevo, a zatim ići s manje pritiska na gostovanje kod Krupe".

U susretu sa Sarajevom trener Slišković neće moći računati na Perišića koji je na Pecari zaradio treći žuti karton, te ozlijeđenog Peru Stojkića. Najavljeno je kako će u konkurenciji biti Ognjen Todorović.

Utakmica između Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu u 18.30 sati uz direktan prijenos na programu Moje TV.

Pogled.ba