HŠK Zrinjski: Pod Bijelim brijegom još čekaju provjereno rješenje

vinjani
Tim je redom Zrinjski dovodio igrače u ovom prijelaznom roku, a onda je nekoliko dana prije prve utakmice protiv Maribora potvrđen dolazak i Aleksandra Radulovića. Bilo je to prije gotovo tri tjedna, a iako smo vrlo brzo očekivali i deveto novo ime, Radulović je ipak i dalje posljednji čije je ime i prezime nadopisano u rubriku “došli”.
Naravno, očekivali smo da će to deveto pojačanje biti brzonogi napadač, jer su Pod Bijelim brijegom još prije mjesec dana potvrdili kako rade na dovođenju takvog profila igrača, odnosno pojačanja koji bi trebao popuniti rupu nastalu odlaskom Amera Bekića, no takav igrač u taboru prvaka se još uvijek čeka.
Iako Pod Bijelim brijegom ne žele potvrditi je li izgledan dolazak još jednog napadača koji bi se pridružio Stevi Nikoliću i Krešimiru Kordiću, puno je razloga za vjerovati kako Zrinjski i dalje traga za takvim igračem, a prvi je, naravno, taj što su to potvrdili upravo Pod Bijelim brijegom prije mjesec dana.
- Trener Karačić je izrazio želju za dovođenjem jednog brzonogog napadača i mogu potvrditi kako radimo na tome, ali ne želimo dovesti bilo koga. Treba nam provjereno rješenje, izjavio je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta još krajem lipnja.
Drugi razlog zbog kojeg vjerujemo kako prvak u borbi za obranu naslova želi još jednog napadača je taj što je Zrinjski i tijekom prošle sezone imao trojicu napadača. Podsjetimo, Igor Aničić je doveden u trenutku kada je Karačić na raspolaganju već imao Bekića i Nebojšu Popovića, dok je zimus Nikolić doveden iako Karačić, zbog malog broja utakmica, nije smatrao kako je Aničiću i Bekiću potrebna konkurencija.
Za pretpostaviti je da su Pod Bijelim brijegom očito odlučili biti strpljivi i čekati da se pojavi, kako ga je okarakterizirao Šulenta, “provjereno rješenje”, a nema nikakve sumnje da na tržištu i dalje ima takvih igrača. Uostalom, još uvijek nemamo informaciju kako je Bekić pronašao novi klub…

Čekaju se golovi Steve Nikolića

Tomislav, Istra, Travnik, GOŠK, Vitez, Maribor, Branitelj, Maribor, Imotski, Split…Uz dvije utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Zrinjski je odigrao još osam prijateljskih utakmica u pripremama, posljednje dvije na Memorijalu Ante Bruno Bušić u Vinjanima, a u nijednoj od tih deset utakmica strijelac nije bio Stevo Nikolić, napadač koji je u proljetnom dijelu sezone postigao čak osam pogodaka i tako dao ogroman doprinos u osvajanju titule. Zanimljivo, Nikolić je teško hvatao formu i kada je tek došao u Zrinjski, jer su golovi protiv Radnika (5:0), kada je postigao hat-trick, bili njegovi prvi u dresu s lentom, budući da se također nije uspio upisati u strijelce tijekom priprema.

Nema ponude za Simuenovića

Prije nešto manje od godinu dana pojedini portali su ga selili u Werder, a sada je na red stigao Wolfsburg. Možda u ovim napisima ima i malo istine, ali u Zrinjskom kažu da o navodnom interesu njemačkog kluba za Denija Simeunovića ne znaju ništa.
- Službena ponuda na adresu kluba nije stigla, a ako dođe, jasno da ćemo je razmotriti, izjavio je izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

U Foči u subotu

Zrinjski u obranu naslova kreće iz Foče. Ne, nije pogreška, jer će Slavija svoje prve dvije domaće utakmice igrati na stadionu Sutjeske, budući da je po završetku prošle sezone klub iz Istočnog Sarajeva odlučio promijeniti travnjak svog stadiona. Termin utakmice definitivno će biti potvrđen tek danas, ali izgledno je da će to biti u subotu u 17.30 sati.

dnevni list